Cum au intervenit echipajele SMURD în accidentul în care a murit Raisa. Explicațiile lui Raed Arafat

Ultima actualizare: 17-01-2022 10:02
Raed Arafat
Agerpres

Raed Arafat, șeful DSU, explică modul în care au intervenit echipajele medicale pentru Raisa, în accidentul provocat de un poliţist în Capitală.

Raed Arafat a afirmat că la locul accidentului s-au deplasat trei echipaje medicale cu cel mai înalt nivel de pregătire și că polițistul care se afla la volan a sunat în două rânduri la 112, fiind înregistrate și apelurile martorilor. De asemenea, Arafat a precizat că după primul apel la 112 a fost alertat serviciul SMURD și la fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul detașamentului de la Dămăroaia, o ambulanță SMURD cu dotări de ATI de la Spitalul Universitar, o ambulanță SMURD din zona Expoziției.

Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima data este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles. (…) Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier.

La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

Citește și: Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecere, disperat la 112: ”Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i... e plină de sânge”

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Arafat: „Fata era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult”

Așadar, după primul apel al polițistului, echipajul SMURD a ajuns la fața locului în circa 8 minute.

Primul echipaj a sosit la13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult. A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei (…) Fetita a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze. Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată”, a adăugat Raed Arafat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO