Cu mască la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Ce se întâmplă cu elevii care au peste 37,3 grade

25-05-2020 14:33


Cu mască la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Ce se întâmplă cu elevii care au peste 37,3 grade

Insistăm puțin asupra măsurilor de siguranță pentru elevi. O avem alături de noi pe Marina Manea, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

 

Mai sunt câteva săptămâni până la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, iar oficialii bucureșteni spun că totul este pregătit.

”Suntem pregătiți deja, de câteva săptămâni comunicăm permanent cu autoritățile locale, cu Direcția de Sănătate Publică și administrația spitalelor, astfel încât la momentul sosirii elevilor în unitățile de învățământ pentru pregătirea examenelor naționale totul să fie în ordine”, a declarat Marina Manea.

Potrivit acesteia, va exista între persoane un spațiu de 4 metri.

Marina Manea: ”Din toate comunicările Ministerului Educației și Cercetării și mai ales din acel ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății reiese foarte clar care trebuie să fie măsura acestei distanțări fizice a elevilor. Vorbim despre punerea la dispoziție a unui spațiu de câte 4 metri pentru fiecare persoană în parte și păstrarea unei distanțe fizice de 2 metri între persoanele apropiate”.

Inspectorul general adjunct al ISMB susține că elevii și cadrele didactice vor purta măști pe toată durata examenelor.

”Elevii vor primi atunci când vor ajunge în unitatea de învățământ mască de protecție pentru activitatea pe care urmează să o desfășoare, la fel o mască de protecție când vor ieși din unitatea de învățământ”, a spus Manea.

Trebuie să își dea jos masca în timpul examenului?

Marina Manea: ”Este, de asemenea, și acest aspect reglementat în același ordin comun, acolo unde ni se precizează în mod clar că atât elevii, cât și personalul didactic trebuie să păstreze aceste măști de protecție pe durata activităților”.

 

Se așteaptă reguli pentru elevii cu temperatură peste 37,3

 

Manea a precizat că autoritățile vor elabora în scurt timp o metodologie specială pentru elevii depistați la intrarea în școli cu o temperatură de peste 37,3 grade, prin care se stabilește modul în care aceștia își vor putea totuși da examenele.

”Și acest lucru este prevăzut, medicul din cabinetul de medicină școlară al unității de învățământ este responsabil cu prelevarea acestei temperaturi a elevului și a cadrelor didactice și nu numai și în cazul în care măsura acestei temperaturi este peste limita prevăzută urmează să primim o metodologie specifică în acest sens, pentru a ști elevii aflați în această situație de risc cum anume vor susține probele examenelor naționale”, a declarat Marina Manea.

”În acest moment vorbim despre 208 unități de învățământ care vor fi centre pentru Evaluarea Națională. Pentru examenul de Bacalaureat vom realiza această centralizare până pe data de 8 iunie”, a mai spus inspectorul general adjunct.

 

 

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57