CTP, despre decizia lui Cîțu: ”Acest moment este distrugător pentru capitalul politic al PNL-ului”

Dată publicare: 12-03-2020 18:00
Dată actualizare: 12-03-2020 18:58


Gazetarul Cristian Tudor Popescu critică în termeni duri decizia PNL de a-l retrage pe Florin Cîțu din cursa pentru desemnarea în funcția de premier.

Întrebat de corespondentul Pro TV Ovidiu Oanță în ce cheie vede ceea ce s-a întâmplat joi, când, în mod neașteptat, Cîțu nu a mai vrut să fie premier, CTP s-a arătat foarte pesimist în privința viitorului liberalilor.

Gazetarul avertizează că ”acest moment este distrugător pentru capitalul politic al PNL-ului”.

În cea mai gravă cheie pentru un politician sau pentru un partid, și anume cea a ridicolului, care astăzi a avansat până la grotesc. Acesta era pericolul din momentul în care a început drumul acesta artificial fără legătură cu așteptările oamenilor, electoratului, spre anticipate.

La presiunea destul de clară a președintelui Iohannis, însă, Partidul Național Liberal i-a făcut pe plac. Guvernul, domnul Orban, acum, domnu Cîțu a certificat prin demisia sa că era un premier marionetă, un premier pus în bătaie de joc pentru a fi demis. Ori așa ceva, în condițiile crizei reale, nu o criză politică din asta inventată și umflată cu pompa, nu, criza reală pe care o trăim, a coronavirusului, acest moment este distrugător pentru capitalul politic al PNL-ului.” - a declarat gazetarul pentru Știrile Pro TV.

În opinia sa, prin această decizie de a-l retrage pe Cîțu, PNL se întoarce de unde a plecat în urmă cu 3 luni, căzând în ”ridicol” în fața electoratului.

Cristian Tudor Popescu mai spune că este foarte posibil că, din cauza liberalilor, PSD va veni din nou acum în prim plan, fără să fi făcut nimic pentru reformare, după plecarea lui Liviu Dragnea.

”Uitați-vă ce a reușit Partidul Național Liberal, a reușit în 3 luni să se întoarcă exact de unde a plecat, pentru că va fi pus domnul Orban de către domnul Iohannis, nu are altă soluție, mai aduce aici încă o notă și mai înaltă, dacă se putea, de ridicol, punându-l din nou pe Orban după 3 luni, premier, timp în care nu a reușit decât să nedumerească oamenii prin această guvernare haotică, printr-un comportament străin de cetățeni, în timp ce PSD nu are decât de câștigat, și câștigă fără să fi făcut nimic în sensul reformării sale ca partid. Nu, este PSD-ul lăsat de Dragnea, care va veni din nou acum în prim plan, mulțumită, dacă se poate spune așa, acestui comportament greu de calificat al PNL.” - a mai spus gazetarul.

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO