Cozi uriașe de mașini cauzate de un tren care nu a mai venit. Explicația CFR

Ultima actualizare: 21-06-2022 17:05
cozi, masini, tren, cfr, arad
StirilePROTV

Au fost nervi întinși la maximum și cozi uriașe dimineață, pe drumul național șapte, lângă Arad.

La o trecere peste calea ferată, șoferii au așteptat preț de o jumătate de oră, în fața barierei coborâte, să treacă un tren.

Doar că acea garnitură nici măcar nu a mai venit, după cum spun cei aflați în trafic. CFR a explicat ulterior că bariera automată se activează dacă în zonă fac manevre garniturile de tren.

Unde se află calea ferată unde șoferii au stat la coadă

Trecerea peste calea ferată traversează DN7, drumul care face legătura între Timișoara și culoarul patru pan-european Curtici-Constanța.

Șoseaua intens circulată leagă orașul Arad de comuna Vladimirescu. În zonă se formează oricum cozi, atunci când trece o garnitură.

Astăzi însă, șoferii au așteptat degeaba, pentru că prin fața lor nu a trecut niciun tren.

Acea porțiune de drum este folosită și de arădenii care locuiesc în cartiere rezidențiale din zonă, dar lucrează în oraș. Așa că dimineața, traficul este intens.

Reacția CFR

CFR a comunicat că acea barieră are semnalizare automată și că există posibilitatea ca ea să coboare, dacă în apropiere face manevre un tren.

Compania a mai transmis că regretă acest disconfort, dar că șoferii sunt obligați să respecte semnalizarea de la toate trecerile peste calea ferată.

CITEȘTE ȘI: Călătorii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport în comun din București. Când va avea loc schimbarea

Zborurile s-ar putea scumpi, după un vot al Uniunii Europene împotriva poluării

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO