Control la Spitalul Rădăuți, unde o secție s-a închis pentru că toții medicii și-au liber de Paște


Ultimul update: Joi 25 Aprilie 2019 17:22
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2019 17:12
Categorie: Stiri actuale
Spital Rădăuți

CAS Suceava nu a fost informată de conducerea Spitalului Rădăuţi despre închiderea temporară a Secţiei de Pediatrie şi a dispus un control pentru verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES joi, de Biroul de presă al CAS Suceava, se precizează că, în timpul verificărilor, unitatea medicală a informat despre suspendarea activităţii în Secţia de Pediatrie.

"La momentul efectuării acţiunii de control, secţia de pediatrie era închisă şi nu existau asiguraţi internaţi. Activitatea medicală realizată până la data de 19 aprilie 2019 este corect evidenţiată în actele primare existente la nivelul spitalului, respectiv în foile de observaţie şi foile de spitalizare de zi. În timpul verificărilor unitatea sanitară a remediat omisiunea, respectiv a înştiinţat CAS Suceava despre suspendarea activităţii secţiei de pediatrie", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Municipal Rădăuţi, conducerea unităţii a încercat în mai multe rânduri să îşi completeze numărul de medici specialişti angajaţi, dar la concursurile organizate nu s-a prezentat niciun candidat.

"CAS Suceava contractează şi decontează furnizorilor serviciile medicale, după raportarea şi validarea acestor servicii, conform prevederilor legale, iar asigurarea continuităţii actului medical nu reprezintă o obligaţie a CAS Suceava", se arată în comunicat.

Secția de Pediatrie este închisă până pe 5 mai

 

Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi este închisă până pe 5 mai, deoarece cei doi medici pediatri titulari se află în concediu de odihnă, iar pacienţii-copii care se adresează acestui spital ar fi trebuit dirijaţi spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a informat, miercuri, că avându-se în vedere situaţia creată prin suspendarea activităţii Secţiei de Pediatrie şi implicit a liniei de gardă de pediatrie din cadrul Spitalului municipal Rădăuţi, copii din zona Rădăuţi se pot adresa şi centrelor de permanenţă din teritoriul respectiv, în perioada 24 aprilie- 5 mai 2019. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO