Conflict între fiicele actorului Radu Beligan. ”Rog publicul să boicoteze această licitație”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 20 Februarie 2018 18:23
Categorie: Actualitate

Bunuri ale actorului Radu Beligan au fost scoase la licitație de una dintre fiicele sale, Raluca Popescu. Însă dreptul de a le vinde și folosirea numelui Beligan au fost contestate în spaţiul public de celelalte două fete ale actorului.

Ana Maria și Lamia Beligan spun că licitaţia e un abuz. În toată această poveste, casa de licitații susține că are acoperirea legală pentru a scoate aceste obiecte la vânzare.

Anunţul organizării unei licitaţii ce poartă numele „Viaţa de artist, inclusiv patrimoniul actorului Radu Beligan" a revoltat-o pe fiica sa, Ana Maria, stabilită în Australia.

„Citesc, stupefiată, anunțuri că „familia Beligan" a organizat o licitație. Atât cât sunt eu de familie - fiică, mamă a nepoatelor lui și bunică a unicei strănepoate - declar că nu e adevărat! Ceea ce se întâmplă este o aberație și o fraudă. Rog publicul să boicoteze această licitație. Nu mergeți. Nu cumpărați."

I s-a alăturat ulterior şi sora sa, actriţa Lamia Beligan.

„Ana Maria, şi eu am citit la fel de stupefiată această ştire. Nu am nicio legătură cu această licitaţie şi cei de la Artmark au confirmat acest lucru."

Cele două susţin că obiectele puse în vânzare fac parte din masa comună de bunuri moştenite şi că pentru vânzarea lor ar fi fost nevoie de acordul tuturor moştenitorilor. Deşi în mod normal nu se face acest lucru, numele persoanei care a depus bunurile a fost anunţat public, chiar la dorinţa acesteia. Este vorba despre Raluca Popescu, una dintre fiicele lui Radu Beligan.

Reporter: „Din punct de vedere legal, aveţi dreptul să puneţi în vânzare aceste obiecte, chiar dacă ceilalţi moştenitori nu şi-au dat acordul?”

Iulian Pleștiu, director de cercetare Artmark:Acordul este între ei, probabil doamnă Raluca Popescu a fost desemnată să fie reprezentant. Noi avem un contract legal, contract de consignaţie, care ne dă dreptul să punem în licitaţie."

Sunt scoase la vânzare fotografii din arhiva personală, afişele unor spectacole de teatru, cărţi din bibliotecă sau piese de mobilier. Printre obiectele scoase la licitaţie se numără biroul şi scaunul actorului Radu Beligan, caiete manuscris ale unor piese de teatru, corespondenţa, precum şi stiloul personal."

În filmuleţul de prezentare a licitaţiei apar şi actorul Marius Manole şi actriţa Oana Pellea. Licitaţia ar urma să aibă loc pe 6 martie, iar Ministerul Culturii este invitat să achiziţioneze aceste bunuri, în scopul amenajării unei case memoriale Radu Beligan.

Radu Beligan, inmormantat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu.
Radu Beligan, inmormantat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. "Se incheie un capitol important din teatrul romanesc"
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie
Trei minori, reținuți la Sibiu, după ce au bătut un tânăr pe stradă
Farmaciste amenințate cu cuțitul și jefuite la Brăila. Hoțul, de negăsit
O cunoscută cântăreață a murit după ce a căzut cu mașina în Dunăre
Cazul polițistului rănit în timpul unei bătălii la Calafat. 13 persoane reținute
Localități fără curent, apă și căldură: „Am băgat zăpadă în oală şi am pus pe aragaz”
Reacția neașteptată a turiștilor străini la vederea Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
tren zapada
Mersul trenurilor, 18 decembrie. Întârzieri de peste două ore, în Gara de Nord
Mărturiile dureroase ale unei soții de revoluționar: "I-au aruncat cenușa la canal"
Doi tineri au rămas fără un acoperiș deasupra capului. De la ce a izbucnit incendiul
Situația zborurilor, 18 decembrie. Două curse de pe Aeroportul din Sibiu au fost anulate
Jurnalistul de la Le Figaro care l-a intervievat pe Ion Iliescu spune că are înregistrarea
Județele unde școlile vor fi închise marți din cauza avariilor provocate de ninsori