Targuri traditionale, organizate chiar in curtea Ministerului Agriculturii. Preturile produselor

Dată publicare: 17-12-2016 18:41
Dată actualizare: 20-12-2016 01:03


E vremea cumparaturile si chiar daca afara e ger, bucurestenii au dat navala la targurile traditionale de Craciun, organizate in Capitala.

De la carnaciori, slaninuta sau jumari, fiecare a avut grija sa cumpere tot ce-i mai bun pentru o masa de sarbatori imbelsugata.

In Capitala, producatorii s-au adunat in curtea Ministerului Agriculturii cu tot ce ne trebuie pentru masa de Craciun.

Kilogramul de carnaciori de porc se vinde, la targ, cu 35 de lei. Muschiul afumat e insa mai scump si se da cu 45 de lei, iar toba sau carnatii de oaie, cu 30 de lei.

Batran: "Mi-au facut cu ochiul mancarurile pe care le mancam in tinerete - sloi de oaie, e carne de oaie in seu, conservata... Mie imi place foarte mult."

In completare, unii au ales branzeturile.

Sorin Brad, directorul unei companii de branzeturi: "Sunt produse naturale, cu lapte de vaca, colectat de noi, suta la suta naturale, sunt din muntii Trascaului, avem si-o linie de productie elvetiana.."

Tocanita de berbecut, fierta intr-un ceaun, la foc molcom, i-a ademenit pe multi.

Cioban: "Principal este carnea din miel, bernbecut, apa sa fie de izvor, ceapa, ardei,s ara, piper... chiar toate secretele nu pot sa le spun, pentru ca imi furati reteta..."

Cine cauta insa cadouri sofisticate in stil vintage, este asteptat la Galeriile Artmark. Acest designer, de exemplu, a venit cu bijuterii din portelan.

Clientii gasesc si opere de arta, cum ar fi aceste fotografii vechi, la care artistul a folosit rumegus sau untura.

Anca Negescu, proprietar galerie de arta: "Avem Zoita, Delia Calinescu - cu print fotografic pe hartie de fotografie dupa lucrari originale. Putem sa oferim arta contemporana accesibila oricui."

O astfdel de piesa se vinde cu 150 de lei, iar editiile sunt limitate.

Un targ cu bunatati si inspiratie, pentru vegani, este organizat si pe strada Nerva Traian din Capitala, iar sambata, la ARCUB, este deschis un targ de Craciun, unde se poate asculta si muzica live.

Si cei care au plecat din Bucuresti, isi pot face aprovizionarea de Craciun in deplasare. La Brasov ii asteapta targul cu produse naturale ardelenesti si produse hand made din Piata Sfatului.

La Cluj, targul a ramas in acelasi loc: in Piata Unirii, din centrul orasului. Oamenii se pot bucura de spectacole de muzica, dans, si colinde.

Iar la Iasi, anul acesta, s-au deschis doua targuri de Craciun, unde comerciantii si-au asezat marfa in casute impodobite cu mii de luminite.


VIDEO PROTVPLUS.RO