Claudiu, tanarul ucis de un sofer beat in Londra, e plans de un intreg sat din Olt. "Ma doare inima ca nu am putut sa mor eu"

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

Claudiu, unul dintre romanii spulberati acum zece zile de un sofer beat in Londra, a murit, dar a salvat 5 vieti. Familia tanarului de 32 de ani a decis sa ii doneze organele, pentru a-i ajuta, pe cei care aveau nevoie.

Claudiu se mutase la Londra in urma cu 10 ani, pentru a-si construi o viata mai buna. Lucra la o spalatorie auto impreuna cu alti 4 romani. Visele lor au fost insa spulberate acum zece zile, cand un sofer a intrat in plin in ei. Toti au fost raniti, iar Claudiu a intrat in coma si dupa cateva zile, inima lui a incetat sa mai bata.

Gheorghe Girdoc, tatal victimei: "Un drogat a intrat direct in ei... nici nu a avut timp sa clipeasca."

Catalin Girdoc, fratele victimei: "- A venit politia din sat ca s-a intamplat un accident, dar nu mi-a spus ca e grav.Era bun, ne intelegeam bine..."

Parintii lui Claudiu sunt oameni modesti, dar inimosi. Chiar daca si-au pierdut baiatul, au decis sa salveze alte vieti si i-au donat organele. "Ma doare inima ca nu am putut sa imi dau viata, ca el sa traiasca. Am vorbit cu sotul si fratele ca macar prin ei va trai o parte din el”, spune Elena, mama tanarului.

Mama a reusit cu greu sa stranga bani si sa plece la Londra, dar nu isi permite sa isi aduca baiatul acasa. Impresionati de poveste, englezii si romanii s-au mobilizat pe internet sa stranga bani pentru repatriere.

"M-au ajutat enorm de mult, dar nimeni nu poate sa imi redea viata copilului meu, e cel mai dureros lucru”, spune mama luI Claudiu. Nici acasa, in comuna Valea Mare, judetul Olt, vecinii nu au ramas indiferenti.

George Daniel Iancu, primarul comunei Valea Mare: "Am decis impreuna cu consilierii sa il ajutam cu o suma de 6.000 de lei."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO