Cisternă cu încărcătură periculoasă, răsturnată în Olt. Circulaţia, restricţionată

Ultima actualizare: 10-05-2019 22:24
Accident Olt - 6
ISU

O cisternă care transportă substanţe periculoase s-a răsturnat, vineri, peste separatorul de sens din beton de pe drumul E 574, în judetul Olt, în zona pădurii Saru. Autorităţile au trimis autospeciala pentru protecţie chimică.

Traficul rutier pe DN 65 între localităţile Găneasa şi Balş a fost blocat după un accident produs vineri după-amiaza la Pădurea Saru, în care a fost implicată o autocisternă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Reprezentanta IPJ Olt a precizat că participanţii la trafic sunt dirijaţi de poliţişti pe rute ocolitoare, pe ruta Găneasa - Piatra-Olt - Osica - Şopârliţa - Pârşcoveni - Balş.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, autocisterna era încărcată cu o substanţă corozivă organică, din care sunt scurgeri minore.

La faţa locului se află echipaje din cadrul Detaşamentului Slatina şi Gărzii Balş, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi o autospecială pentru protecţie chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), sub coordonarea prim-adjunctului inspectorului-şef al ISU Olt.

Echipajele prezente la faţa locului asigură măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă până la ridicarea în siguranţă a autocisternei. Autocisterna era condusă de un cetăţean grec, de 65 de ani, care nu a fost rănit

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO