Circul facut de patronul unui restaurant, dupa ce OPC i-a descoperit nereguli grave. "Carnea este a personalului"
Carne putrezita si plina de mucegai, bulion stricat de saptamani intregi si produse expirate de luni de zile. Asemenea marfuri au gasit inspectorii OPC intr-un restaurant de pe marginea Drumului National 1, din Timisul de Sus.
Inspectorii OPC au ajuns la acest local in urma a nenumarate plangeri atat din partea clientilor cat si a angajatilor, care sesizau mizeria si mancarea proasta din local. Cu toate ca a fost prins in neregula, patronul restaurantului a facut un scandal monstru si chiar i-a acuzat pe cei care il controlau pentru razbunare. Asta pentru ca e treia oara cand in bucataria localaului sau sunt descoperite neregului, iar unitatea este acum inchisa.
Sorin Susanu, director OPC Brasov: "Este efectiv mucegai, numai daca punem mana pe acest borcan ne umplem de pete. Aceasta carne este mucegaita, verde si mai grav este ca am gasit in bolcul alimentar produse la care se folosea acesta carne."
Si este doar o mica parte din produsele gasite in neregula. Clientii care erau la mese au plecat scarbiti.
Patronul are o explicatie halucinanta.
Patron: "Asta nu este stricata si este a personalului."
Este a treia oara cand localul este gasit in neregula de inspectorii OPC. Ultima oara i-a fost suspendata activitatea definitiv, insa patronii au reusit sa redeschida restaurantul pur si simplu prin schimbarea firmei care o patroneaza. Proprietarul are varianta lui:
Patron: "Dansul este dusmanul meu. M-a inchis si anul trecut. Pentru ca nu am vrut sa-i dau un Porsche, o masina la care am toate documentele."
Acum, inspectorii OPC sunt decisi sa inchida localul odata pentru totdeauna.
Sorin Susanu, director OPC Brasov: "Din pacate, obiceiurile proaste au ramas iar masurile trebuie sa fie in consecinta. Se va ajunge la suspendarea activitatii si la o amenda care poate ajunge la 50 de mii de lei."
Toate produsele expirate si fara acte au fost confiscate si distruse. Inspectorii OPC vor sesiza si politia economica si ANAF, pentru ca exista suspiciuni ca, pe langa mizerie, localul are si probleme fiscale.