Cioaca ramane in arest. Cum descriu procurorii noaptea in care Elodia ar fi fost ucisa de politist

Cristian Cioaca

Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, ramane in arest, dupa ce magistratii Tribunalului Arges au respins, marti, cererea acestuia de revocare a arestarii preventive, decizia nefiind definitiva.

Potrivit aparatorilor lui Cioaca, in cererea de revocare a arestarii preventive s-a invocat faptul ca o parte dintre probele in baza carora s-a luat masura arestului au fost administrate ilegal. Tribunalul Arges a respins cererea lui Cristian Cioaca, astfel ca acesta ramane in arest.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti. Politistul a fost adus, marti dimineata, la Tribunalul Arges, incatusat si sub escorta de la Penitenciarul Colibasi, pentru un nou termen al procesului.

Cristian Cioaca a sustinut in fata magistratilor ca in 29 august 2007 a avut singura discutie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorta, iar in noaptea de 29 spre 30 august 2007, cand procurorii sustin ca si-a ucis sotia, el a fost plecat la Pitesti, la o femeie martora in dosar, cu care avea o relatie la acel moment.

"Incepusem o relatie si asa am considerat ca este normal si firesc. Amandoi eram de acord cu divortul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura data cu Elodia despre un eventual divort, asta pentru ca aveam o relatie cu altcineva si Elodia a fost de acord cu asta. Stiam despre ea ca ma insela, dovada sunt e-mail-urile in care ea spune cu cine a fost in Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut impreuna cu acel barbat. Chiar si in vara anului 2007 au fost impreuna in vacanta, fara copii. Niciodata Elodia nu s-a interesat de ceea ce facea copilul in tara, la parintii mei", a declarat Cristian Cioaca, in sala de judecata.

Citește și
Cristian Cioaca
Cristian Cioaca a facut recurs. Avocata a citit magistratilor un bilet de la fiul fostului politist
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

El a mai sustinut ca avocatii familiei Ghinescu nu au probe, ci se bazeaza doar pe presupuneri, iar rechizitoriul este "un scenariu fantezist fabricat".

Cristian Cioaca a mai spus la Tribunalul Arges, in finalul pledoariei, ca initial nu s-a gasit niciun "stropulet de sange", insa ulterior au fost descoperite pete de sange in portbagaj, pe schimbatorul de viteze si pe tocul pistolului pe care nu are cum sa le explice, apoi s-a adresat magistratului: "Suntem in Saptamana Patimilor si vreau sa stiti ca asa cum judecati, asa veti fi judecat!".

La termenul de marti au depus marturie si fosti colegi ai politistului Cristian Cioaca, intre care seful acestuia de la Sectia 2 Politie din Brasov, Carmen Mitu, precum si fosta asistenta a avocatei Elodia Ghinescu. Avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a depus, marti, la instanta o cerere de sesizare a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg privind nerespectarea drepturilor clientului sau si o cerere de restituire a dosarului catre procurori, invocand faptul ca urmarirea penala s-a facut cu incalcarea normelor de ordine publica, solicitarile urmand sa fie analizate la termenul urmator.

De asemenea, avocata a formulat si o cerere de revocare a arestarii preventive, pe motiv ca o parte dintre probele in baza carora s-a luat masura au fost administrate ilegal, decizia ramanand in pronuntare.

Sedinta de judecata a durat peste cinci ore, iar urmatorul termen pe fond a fost stabilit pentru 28 mai. Procesul in care Cristian Cioaca a fost trimis in judecata pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu a inceput la Tribunalul Arges in 3 martie. Cristian Cioaca este incarcerat la Penitenciarul Colibasi.

In 30 ianuarie, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arata in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor. "Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament. Cristian Cioaca a fost arestat in 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis recursul procurorilor fata de cercetarea sa in libertate, hotarata de Tribunal Bucuresti.

Probele criminalistilor, prelevate din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia. Probe de sange - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugraveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui. Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului.

Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei. In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cioaca, catre magistrat:
Cioaca, catre magistrat: "Asa cum judecati, asa veti fi judecat". Ce au declarat martorii

"Suntem in saptamana patimilor. Asa cum judecati, asa veti fi judecat". I-a spus-o drept in fata Cristian Cioaca, magistratului, care marti, pe parcursul a sase ore, a audiat primii martori in rasunatorul dosar al Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioaca a facut recurs. Avocata a citit magistratilor un bilet de la fiul fostului politist
Cristian Cioaca a facut recurs. Avocata a citit magistratilor un bilet de la fiul fostului politist

O noua zi cu mari emotii pentru Cristian Cioaca. Urmeaza sa
apara in fata magistratilor Curtii de Apel Pitesti, care vor decide daca mentin arestarea preventiva.

Cristian Cioaca ramane in arest. Schimb dur de replici intre politist si soacra lui, la tribunal
Cristian Cioaca ramane in arest. Schimb dur de replici intre politist si soacra lui, la tribunal

Fostul politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va ramane in arest, dupa ce Tribunalul Arges a respins solicitarea avocatilor sai de a fi cercetat in libertate.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.