Cine sunt pilotul si copilotul elicopterului SMURD prabusit. Discursul tinut de unul dintre ei pe 1 decembrie e tulburator

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59

Pilotul Petre Catuneanu si copilotul Claudiu Cracanel au murit in apele lacului Siutghiol, unde s-a prabusit elicopterul pe care-l conduceau impreuna.

Amandoi aveau mii de ore de zbor la activ si zeci de misiuni de salvare alaturi de echipajele SMURD. Si acasa erau eroi pentru copiii lor. O fata de 20 de ani si un baiat de 10 vor spune de acum inainte ca tatii lor au pierit in misiune.

"Ti-ai dat viata pentru ce iubeai mai mult: sa zbori si sa salvezi vieti. Tu esti eroul meu. Dumnezeu sa te ierte!", a scris cu durere singura fata a pilotului, o tanara de 20 de ani, care vedea in tatal ei un adevarat model. Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu avea 47 de ani. Locuia in Buzau si era casatorit. Lucra în Ministerul Afacerilor Interne de 10 ani. Avea in total 2.900 de ore de zbor din care 2.000 pe elicopter de tip EC 135. A salvat zeci de oameni in misiunile sale.

Copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, avea 42 ani, era casatorit si avea un copil minor. Copilotul avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de sapte ani si absolvise cursurile Scolii Militare in urma cu 18 ani.

Pe 1 decembrie a primit titlul de cetatean de onoare al orasului sau natal - Mioveni, pentru serviciile aduse in slujba salvarii de vieti omenesti. Comandorul si-a inceput atunci discursul de multumire vizibil emotionat, cu un omagiu adus colegilor sai cazuti la datorie.

"Dati-mi voie, inainte de alte multumiri, sa pastram un moment de reculegere pentru colegii nostri care, nu mai demult decat acum o saptamana, si-au pierdut viata la datorie in poligonul Cincu. V-as ruga sa nu uitati ca in permanenta 24/7 cum spunem noi, adica 24 din 24, 7 din 7, cineva acolo sus vegheaza pentru linistea si sanatatea dumneavoastra"

 

Căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani. Era tatal unui baiat de 10 ani. Si-a dedicat viata zborului si salvarii celor aflati in pericol si avea la activ 1.600 de ore de zbor.

Primaria orasului Mioveni a declarat doua zile doliu in semn de respect pentru cetateanul de onoare cazut in slujba semenilor.
 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO