Romanul care a murit in accidentul din acest weekend din Slovenia era din Cugir, judetul Alba. Venea cu baiatul lui de 38 de ani spre Romania.

Rudele spun ca planuiau sa se intoarca definitiv in tara vara aceasta, dupa ce au stat 20 de ani in Italia. Noaptea, pe o ceata densa, au fost prinsi in accidentul de pe autostrada de langa Liubliana, unde peste 70 de masini s-au tamponat intre ele.

Barbatul de 65 de ani a murit pe loc, iar fiul lui a ajuns la spital. Trupul fara viata al tatalui va fi repatriat.

Gheorghe Barjiuca plecase impreuna cu familia in Italia acum 20 de ani, sa-si faca un rost. A lucrat toata tineretea la uzina mecanica din Cugir. In Peninsula s-a stabilit in Nordul tarii. Si-a adus apoi si familia: fiul lucra ca sofer, iar tatal iesise la pensie si voia sa se intoarca definitiv acasa in Romania.

Barbatul care a pierit in accident este pomenit cu multa caldura de cei care l-au cunoscut. Vecinii sunt socati de moartea fulgeratoare a barbatului.

Trupul barbatului va fi adus acasa pentru inmormantare. In urma lui au ramas sotia, baiatul si doi nepotei pe care ii iubea nespus. Fiul a ramas internat intr-un spital din Slovenia.

In accidentul respectiv si-au mai pierdut viata alte 3 persoane si zeci de soferi si pasageri au fost raniti.