Cinci dintre romanii implicati in accident vor fi externati astazi. Starea actualizata a ranitilor


Ultimul update: Luni 01 Iulie 2013 06:57
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2013 14:06
Categorie: Stiri actuale

Vesti bune pentru cinci dintre romanii raniti in teribilul accident de autocar din Muntenegru: ei vor ajunge vineri la familiile lor.

Vor fi externati 3 pacienti: doi barbati si o femeie, de la Spitalul Universitar si alte doua femei, una de la Spitalul Elias si una de la Floreasca. Medicii s-au asigurat ca starea lor de sanatate este buna si le-au permis vineri sa plece acasa.

Dintre cei 11 pacienti tratati de medicii de la Spitalul Universitar, vineri, vor fi externati 3: doi barbati si o femeie. Alti 5 pacienti raman la terapie intensiva, doi fiind inca in stare critica. Ceilalti 3 evolueaza bine, spun medicii, si ar urma si ei sa fie externati in zilele urmatoare.

"Cei trei pacienti care vor fi externati vor beneficia de sprijinul psihologilor si vor primi recomandari privind Sindromul de Stres Postraumatic", a precizat dr. Leonard Grecescu, purtator de cuvant SUUB.

Si o femeie de la Spitalul Elias se va intoarce vineri in sanul familiei.

"Din cele 4, in mai putin de 24 de ore s-a practicat o externare, ieri nicio externare, desi 2 din ele erau externabile. Vineri, una se externeaza, iar cealalta sambata probabil, depinde de momentul in care familia va putea sa o preia spre casa. Situatia e mult ameliorata psihologic fata de zilele anterioare si fata de ieri dimineata, cand eu am simtit ca impactul acelui moment de atunci s-a evidentiat. Au fost consiliate psihologic de psihologii angajati ai spitalului", a precizat Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias.

La Spitalul Floreasca, in cursul diminetii, s-au facut mai multe transferuri intre sectii si clinici, pentru ca pacientii care au supravietuit tragediei din Muntenegru se simt mai bine. Cei mai multi se afla acum la ortopedie.

"In cursul zilei de vineri vor mai fi efectuate alte 2 interventii chirurgicale pentru rezolvarea unei fracturi si evacuarea unui hematom. Este programata si externarea din sectia de ortopedie a unei paciente", a spus Bogdan Oprita, purtator de cuvant la Spitalul Floreasca.

La sectia de terapie intensiva din Floreasca au ramas 3 raniti.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO