Cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi, interdicție de intrare în România

Ultima actualizare: 04-03-2020 10:48
Alexei Umnov-Denisov
1984RU

Autoritățile române i-au interzis intrarea în țară cercetătorului rus Alexei Umnov-Denisov, care sosise la București ca să țină o prelegere despre originile slave ale dacilor.

Acesta urma să țină o prelegere, luni, pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură. În teza sa, Alexei Umnov-Denisov susține că dacii sunt descendeți ai slavilor, iar limba română nu are nici o legătură cu limba latină, potrivit G4Media, care scrie că propaganda rusă se folosește de astfel de conferințe pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

Ambasada Rusiei a anunțat într-o postare pe Facebook că cercetătorul a fost reținut luni, după ce a aterizat pe aeroportul „Henri Coandă” și a primit interdicție de a intra în țară. Ca urmare, acesta s-a întors în Rusia cu zborul următor, la 3 martie.

Umnov-Denisov mai avea programate și alte două prelegeri, la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, care au fost și ele anulate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO