Cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi, interdicție de intrare în România

04-03-2020 09:55

Alexei Umnov-Denisov

Autoritățile române i-au interzis intrarea în țară cercetătorului rus Alexei Umnov-Denisov, care sosise la București ca să țină o prelegere despre originile slave ale dacilor.

Acesta urma să țină o prelegere, luni, pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt” la Centrul Rus de Știință și Cultură. În teza sa, Alexei Umnov-Denisov susține că dacii sunt descendeți ai slavilor, iar limba română nu are nici o legătură cu limba latină, potrivit G4Media, care scrie că propaganda rusă se folosește de astfel de conferințe pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

Ambasada Rusiei a anunțat într-o postare pe Facebook că cercetătorul a fost reținut luni, după ce a aterizat pe aeroportul „Henri Coandă” și a primit interdicție de a intra în țară. Ca urmare, acesta s-a întors în Rusia cu zborul următor, la 3 martie.

Umnov-Denisov mai avea programate și alte două prelegeri, la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București și Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanța, care au fost și ele anulate.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO