Acuzat de profanare de morminte. Ce risca barbatul care a dus mortul la banca, nu la groapa

Ultima actualizare: 02-12-2013 01:42
Cel mai macabru protest al anului. Omul care a dus...
Acuzat de profanare de morminte. Ce risca barbatul...

Caz desprins parca din filmele de groaza la Calarasi. Un barbat a depus in fata unei filiale BCR sicriul cu trupul neinsufletit al unui apropiat, in varsta de 70 de ani.

Omul l-a ingrijit in ultimii ani, insa acum nu reuseste sa scoata banii pe care acesta ii avea in banca, desi sustine ca are imputernicire pentru contul decedatului. In ciuda scandalului facut, reprezentantii bancii l-au anuntat, ca nu-i pot da, niciun leu, fara o hotarare de succesiune. Mai mult decat atat, se pregatesc sa-l cheme in judecata.

Circul macabru a inceput dupa ce BCR a refuzat sa inmaneze solicitantului suma de 9400 de lei, bani pe care decedatul, un batran de 70 de ani, ii avea intr-un cont la o filiala din Calarasi.

Cel care l-a avut in grija pe batran in ultimii 3 ani sustine ca i-a cumparat inclusiv medicamente din banii sai si ca nu s-a atins de pensia omului, care s-a strans in cont.

Dupa ce titularul a murit, barbatul care l-a ingrijit a vrut sa retraga banii, pentru ca avea imputernicire, insa banca i-a spus ca nu are dreptul. De suparare, in drum spre cimitir, ajutat de doi barbati, a dat jos cosciugul din masina si l-a pus descoperit pe treptele bancii.

Nu mai putin de 30 de minute a stat barbatul in fata institutiei cu sicriul la picioare, sub privirile inspaimantate ale celor care au trecut prin aceasta zona. Si in tot acest timp, spune el, niciun angajat al bancii nu a venit sa il convinga sa renunte la acest gest extrem.

"A fost un gest de protest ca sa nu isi mai bata bancile joc de noi. Mie nu imi e frica de nimic... Vedem ce se intampla mai departe. Toti poate reactionam in acelasi mod", a declarat Niculae Oltenacu.

Reactia reprezentantilor bancii este insa la fel de vehementa. Vor sa-l dea in judecata pe barbat, pentru ca le-a adus prejudicii de imagine. Mai ales ca, spun ei, banca a actionat perfect legal.

Si politia s-a sesizat in acest caz. Acuzatiile ce i se aduc barbatului sunt de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice si de profanare de morminte.

Site-ul care a publicat clipul, mediacalarasi.ro, vine si cu o precizare din partea bancii:

"Conform legii, o persoana imputernicita pe contul bancar al unei alte persoane, poate face operatiuni pe acest cont atat timp cat titularul de cont este in viata. Dupa deces, operatiuni pe contul curent detinut de persoana decedata se pot face numai dupa ce au fost incheiate formalitatile de succesiune, doar de catre mostenitorul legal al titularului de cont. Prin urmare, desi intelegem situatia regretabila in care se afla domnul din articolul scris de dumneavoastra, suntem nevoiti sa respectam reglementarile legale in vigoare"

Citeste si:

Piata care va depasi Germania. Unde se vor produce motoarele de pe Logan, Duster si Sandero

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
How To TikTok
Cum să te costumezi de Halloween

08:24
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!