Cei 30 de caini omorati pe camp au fost impuscati de vanatori. "Puteau haitui animalele salbtice"

Ultima actualizare: 09-03-2013 07:03

Dupa trei de zile de anchete, politistii din Calarasi vin cu primele concluzii in cazul cainilor omorati pe camp. Toate animalele au fost impuscate de vanatori, ingrijorati, chipurile, ca patrupedele ar putea haitui animalele salbatice.

Fondul de vanatoare 37 Mitreni, judetul Calarasi. In acest loc a fost pecetluita soarta celor 30 de caini gasiti morti pe marginea drumului. In urma anchetelor, politistii au stabilit ca patrupedele au fost impuscate de vanatori in cadrul unor actiuni de combatere a daunatorilor.

Care sunt legale, sustin reprezentantii Asociatiei de Vanatori Oltenita. Au recurs la aceasta solutie pentru ca altfel, spun ei, haita de caini ar fi facut prapad printre animalele salbatice.

Politistii nu s-au lamurit daca actiunea a fost legala.

"Vom stabili in ce perimetru au fost impuscati cainii si daca pot fi considerati daunatori", a declarat Ramona Tudor, purtator de cuvant IPJ Calarasi.

Ancheta trebuie extinsa si asupra celor care au decis ca animalele sa fie scoase din adapost si abandonate pe camp. Mai mult de jumatate din cainii impuscati aveau crotalii si apartineau adapostului din Oltenita.

Primaria, detinatoarea spatiului, nu comenteaza situatia. Si organizatia care trebuie sa aiba grija de caini in baza acordului semnat cu autoritatile locale pastreaza tacerea.

De mentionat este si faptul ca din adapostul din Oltenita au fost eliberate aproximaptiv 100 de patrupede ce pot avea oricand aceeasi soarta tragica. Sunt vehiculate doua motive ale abandonului: fie nu au mai avut bani de mancare, fie au vrut sa elibereze cladirea pentru renovare.

Cei care vor fi gasiti vinovati de moartea animalelor risca pana la 3 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO