Ce pedeapsă riscă un polițist local din Bârlad care și-ar fi vândut uniforma pe internet

03-02-2021 16:46


Este anchetă la Poliția Locală din Bârlad, după ce un bărbat a predat la sediu un colet, care conținea o parte din uniforma unui angajat de aici.

Mai precis, omul a adus o geacă reflectorizantă, cu însemnele instituţiei şi o pereche de bocanci şi spune că le-a cumpărat de pe internet. Şefii îl cercetează acum pe unul dintre poliţiştii locali, cu suspiciunea ca el ar fi vândut obiectele pe un site de anunţuri, faptă interzisă de legislaţie.

Bărbatul care a predat geaca şi bocancii de poliţist local a susţinut că a plătit 300 de lei pe acestea. Le-ar fi cumpărat de la o femeie, de pe Internet. Imediat, în instituţie a început o ancheta.

Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad: "Fiind semnalat cu privire la faptul că pe un site de anunţuri a apărut o ofertă de vânzare cu echipament specific Poliţiei Locale, fiindu-ne predat un colet în care am găsit o scurtă de vânt reflectorizantă. cu inscripţia "Poliţia Locală" şi o pereche de bocanci şi având bănuiala că acestea provin de la un poliţist de-al nostru, urmează o cercetare administrativă."

Dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad: "E un demers făcut de domnul poliţist, dacă el l-a făcut, în afara legii, pentru ca legea nu permite acest lucru. Ştim că avem o legislaţie specială pentru poliţia locală, unde se stipulează în mod clar că după perioada de uzură, sau atunci când încetează raportul de muncă, bunurile pe care le au în dotare, inclusiv uniforma, nu se pot înstrăina."

În funcţie de rezultatul anchetei, poliţistul local ar putea fi sancţionat chiar şi cu desfacerea contractului de muncă. În plus, ar putea fi tras la răspundere şi pe linie penală, pentru că a vândut uniforma.


VIDEO PROTVPLUS.RO