Ce alcoolemie ar fi avut George Mihăiță în noaptea accidentului din București. Actorul riscă ani de închisoare

Ultima actualizare: 13-09-2021 19:37

Se complică situația actorului George Mihăiță, care în urmă cu două luni și jumătate a produs un accident de circulație.

Probele de sânge recoltate în seara accidentului și procesate la Institutul de Medicină Legală ar indică o alcoolemie uriașă: de peste 2,5 la mie. Așa că directorul Teatrului de Comedie riscă până la 5 ani de închisoare.

Accidentul s-a produs pe 30 iunie, seara, pe Bulevardul Basarabia din Capitală. George Mihăiță a pierdut controlul volanului, a lovit o mașină parcată, apoi a fost proiectat într-un refugiu de tramvai. Polițiștii și-au dat seama că urcase la volan după ce băuse alcool.

Chiar în seara accidentui, actorului George Mihăiță i-au fost recoltate, la IML, două probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei: prima la 22.35, cealaltă o oră mai târziu. Iar rezultatele nu îi sunt câtuși de puțin favorabile artistului. Prima ar fi indicat o alcoolemie de 2.56 la mie, cealaltă de 2.37.

Mai mult decât dublu față de cât arătase etilotestul. Mihăiță avea atunci o alcoolemie de 1,05 la mie în aerul expirat. Și cum a depășit limita de 0.80, până la care era doar contravenție, actorul în vârstă de 72 de ani, va fi urmărit penal.

Cele două probe de sânge recoltate la IML indică o alcoolemie în scădere, una față de cealaltă, și chiar față de momentul producerii accidentului. Însa chiar și așa, susțin surse apropiate de anchetă, valorile sunt suficient de mari pentru că actorul să riste nu doar să fie acuzat de conducere sub influență alcoolului, ci și o decizie de condamnare și chiar pierderea dreptului de a mai conduce.

Potrivit codului penal, infracțiunea de conducere sub influența alcoolului se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare sau amendă penală. Știrile Pro Tv au încercat în repetate rânduri să obțină reacția actorului, însă George Mihăiță a refuzat să comenteze situația.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO