Ce a spus un bucureștean care a făcut aproape 1.000 de km pentru a se vaccina în Botoșani

Dată publicare: 17-03-2021 08:49
Dată actualizare: 17-03-2021 15:31


De luni începe vaccinarea populației generale. Cum te poți înscrie pe lista de așteptare

Un bărbat din București care s-a programat pentru vaccinare în comuna botoșăneană Vorona a spus că a auzit pentru prima dată în viața lui de această localitate când ales să vină aici pentru imunizare.

Mai multe persoane din București s-au programat pentru vaccinarea anti-Covid în comuna Vorona, din județul Botoșani, încercând să evite astfel lungile liste de așteptare din Capitală, scrie Monitorul de Botoșani.

„Din Bucureşti m-am programat în comuna Vorona, Botoșani. Este prima dată când am auzit de această comună”, a spus marţi un bucureştean, care a adăugat că nu-l deranjează faptul că a trebuit să facă aproape 1.000 de kilometri, dus și întors, pentru a se vaccina.

Iar centrul de vaccinare din Vorona și-a epuizat rapid locurile, din moment ce miercuri dimineață, la ora 09.00, pe Platforma națională de programare, în tot județul Botoșani mai sunt disponibile doar 586 de locuri, în orașul Săveni.

Și, în timp ce oamenii vin până și din București pentru a se vaccina aici, cadrele medicale din Botoșani nu s-au grăbit deloc să se imunizeze împotriva Covid-19. Astfel, doar o treime din medicii de la Spitalul Județean s-au vaccinat până acum.

Doar o treime din medicii Spitalului Județean Botoșani s-au vaccinat

 

„Din 296 de medici, personal sanitar cu studii superioare angajaţi la nivelul Spitalul Județean Mavromati, 103 s-au vaccinat, adică 32,2%”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

În ceea ce privește personalul sanitar mediu, adică asistenţi, șefa DSP Botoșani a declarat că dintre cei 1.068 s-au vaccinat 244, adică 22.84% din personal, iar din personalul auxiliar doar 123 dintre cei 788 de angajați, adică 15,5%.

„Vaccinarea este voluntară, foarte mulți angajați au anticorpi făcuți din boală. Alții au mai amânat, au avut anumite probleme de sănătate și au considerat că nu este momentul să se vaccineze. Sperăm ca în viitorul apropiat să mai avem solicitări din partea personalului Spitalului Județean”, a mai spus medicul Monica Adăscăliței.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO