CCR amână iar dezbaterea privind formarea completurilor din dosarele de corupţie


Ultimul update: Joi 11 Aprilie 2019 19:38
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2019 07:29
Categorie: Stiri actuale

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat din nou, joi, dezbaterile asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Dezbaterile urmau să fie reluate joi începând cu ora 10,00, dar s-a decis amânarea deciziei pentru 19 aprilie, cerându-se între timp date de la CSM.

CCR a stabilit acest termen având în vedere că judecătorul raportor pe această speţă urmează să se interneze pentru o intervenţie chirurgicală, potrivit unor surse.

Curtea a luat în dezbatere sesizarea miercuri. Cu această ocazie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

 

Sesizarea depusă de Florin Iordache

 

În replică, preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sesizarea făcută de Iordache la CCR, după ce Dragnea l-a lăsat în locul său
Iordache, întrebat dacă a înțeles ceva din discursul ministrului Toader: ”Sincer? Nu”
Florin Iordache l-a atacat dur pe Tudorel Toader și l-a ameninţat cu remanierea
VIDEO PROTVPLUS.RO