Un baiat de 12 ani, care nu stia sa inoate, s-a aventurat sa faca o baie in Lacul Straulesti de la marginea Capitalei si nu a mai iesit la suprafata. Duminica, a fost gasit mort.

Pentru ca a fost o zi torida, baiatul in varsta de 12 ani a mers sambata impreuna cu prietenii sa se racoreasca in Lacul Straulesti, desi nu stia sa inoate. Apoi s-a dus acasa, dar spre seara s-a intors singur la apa, pentru inca o baie. Cand a vazut ca se intuneca si copilul nu vine, mama s-a speriat si a anuntat vecinii, care au plecat imediat sa il caute.

"L-a vazut nevasta-mea ca venea inspre garla, era cu un tricou alb si papuci albastri. Si cand am venit aici, i-am gasit papucii si tricoul", povesteste un vecin.

Mai multe echipaje de politie, pompieri, scafandri si SMURD au ajuns de indata la fata locului. "Am cautat cu accesoriile din dotare persoana, dar nu s-a gasit, nu s-a indicat o zona precisa unde a fost", a declarat plutonierul Mihaita Catrinoiu, de la ISU Bucuresti.

Dupa mai bine de doua ore, nici urma de baiat. Cei care locuiesc in zona s-au mobilizat si au intrat chiar ei in apa. "Noi am cautat tot stufarisul ala. Daca te-ai inecat, pac, te-a prins tufisul si nu mai scapi. Acolo a ramas. Ne-am dus de-acolo pana acolo, nu exista", spun ei.

Baiatul locuia impreuna cu cei doi frati mai mici si cu mama lui. Tatal este plecat la munca in strainatate.