Catalin Pop, profesorul mort in accidentul de autocar, condus pe ultimul drum. Cand vor aparea primele rezultate ale anchetei

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19

Zi de doliu la Iasi. Profesorul Catalin Pop, mort in cumplitul accident de autocar din Brasov, a fost condus pe ultimul drum.

In zilele urmatoare vor fi inmormantate si celelalte trei victime, doi soferi si un tanar coregraf, care si-au pierdut viata vineri, cand s-a rasturnat autocarul.

Intre timp, din cei 26 de copii raniti, o singura fata se mai afla in stare grava. Toti formeaza ansamblul de dansuri populare "Hora Moldovei" si mergeau vineri la un concurs.

Sute de oameni s-au rugat pentru dirijorul Catalin Pop, un profesor extrem de apreciat si iubit de elevi, sufletul ansamblului de dansuri.

Prietena: "A fost un om extraordinar, un profesionist desavarsit. Lumea muzicala a suferit o mare pierdere, odata cu moartea lui. Este o tragedie ce s-a intamplat."

Prieten: "Imi vine sa plang. Il stiam de multi ani, a fost sub aripa mea mult timp iar apoi si-a continuat drumul. Imi vine foarte greu sa-mi gasesc cuvintele."

Catalin Pop cantase in corul bisericii unde s-a tinut slujba de inmormantare.

Preot: "Domnul profesor Catalin Pop a activat in corul bisericii noastre vreme de 18 ani. Era un bun familist si aici, la biserica, venea intotdeauna cu sotia si copiii. Era omul care venea mereu cu partituri noi, cu idei noi, cu proiecte noi."

Coleg de cor: "Un altruist, un iubitor de oameni cum rar mi-a fost dat sa intalnesc. Unul dintre profesorii care lucra neconditionat cu copiii, promovand muzica populara."

Iubit de toata lumea, Catalin Pop era pasionat de munca lui.

In accidentul de vineri si-a pierdut viata si coregraful ansamblului de dansuri, un tanar de 20 de ani, Teodor Manoila. El va fi inmormantat in zilele urmatoare, la fel si cei doi soferi ai autocarului, Ilie Cojocaru si Andrei Popa.

Intre timp, cei mai multi dintre raniti au fost externati iar la spitalele din Brasov au mai ramas 4 pacienti. In starea cea mai grava este Alexandra Neagu, o tanara de 22 de ani si ea coregrafa. Are nevoie urgenta de sange. Tatal ei se roaga sa-si revina. Acum cativa ani a pierdut un baiat.

Tatl uneia dintre victime: "Tragedia care a fost, a murit baiatul meu acum 5 ani, l-a luat o masina pe strada. Era liderul ansambului."

Cercetarile sunt in plina desfasurare. Rezultatele alcoolemiei celor doi soferi urmeaza sa fie gata marti. Potrivit unor martori, Andrei Popa, cel aflat la volan ar fi consumat o bere la popasul de dinaintea cumplitului accident. In plus, surse din ancheta au aflat ca barbatul nu era obisnuit sa conduca acest tip de autocar.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO