Casă mistuită de flăcări în Bacău. De la ce a pornit focul

Ultima actualizare: 08-01-2021 09:54

Gospodăria unei familii din județul Bacău a fost mistuită de flăcări joi seară. Nenorocirea ar fi fost declanșată de coșul de fum, iar vâlvătaia s-a extins repede la tot acoperișul.

 

Alarma s-a dat în jurul orei 18, în comuna Sărata din județul Bacău, când mama proprietarului și-a văzut casa cuprinsă de flăcări și a cerut rapid ajutor.

Maria Enăşel, soacra proprietarei: „Eu am văzut cu femeia, împreună cu gazda. A ieșit foc pe lângă hogeag. Cred că a avut ceva, a pocnit ceva, nu știu”.

Vecinii au sărit să dea o mână de ajutor, însă apă din fântână nu a fost suficientă pentru a stinge focul, așa că au sunat la 112 să ceară intervenția pompierilor.

Reporter: Cât de repede s-a întâmplat totul?
Vecin: Foarte rapid că bătea vântul.
Reporter: Au încercat vecinii să stingă?
Vecin: Cu furtune și găleți, doar atât

Vâlvătaia a cuprins foarte repede tot acoperișul, iar pompierii au fost nevoiți să intervină cu 3 autospeciale. Cu tot efortul depus, nu au reușit să salveze casa oamenilor.

Gabriel Mutică, ISU Bacău: „Au ars aproximativ 150 de metri de acoperiș cu 4 camere aflate la etajul mansardat al imobilului. Intervenția a fost îngreunată de lipsa de apă. Alimentarea a fost făcută în navetă, de la mai multe autospeciale”.

Pagubele sunt însemnate - peste 30.000 de euro. Iar oamenii au rămas fără adăpost în plină iarnă. Se pare că totul a pornit de la un coș, dar cauza exactă a incendiului urmează să fie stabilită de către autorități.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO