Carmen Dan, audiată în Parlament: Am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii

18-09-2018 07:12


Ministrul de Interne Carmen Dan şi șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române Cătălin Paraschiv au fost audiaţi în Comisia pentru drepturile omului în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reafirmat marţi că nu este persoana abilitată să stabilească "vinovăţii" pentru violenţele produse la mitingul din 10 august, arătând că sunt instituţii cu atribuţii specifice în acest sens.

De asemenea, cei doi au părut iritați de întrebările parlamentarilor din opoziție.

"Cred că trebuie să înţelegem (...) că sunt rigori impuse de ancheta Parchetului despre dosarele instrumentate. Tocmai de aceea ne-am dori ca temele supuse dezbaterii în această comisie să privească strict drepturile omului. Iar eu am precizat că nu sunt cea care stabilesc vinovăţii şi că sunt instituţii abilitate care vor face aceste verificări. Sunt convinsă că vom afla răspunsul după analiza îndreptăţită pe care o vor face aceste instituţii", a declarat Carmen Dan la finalul audierilor sale la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă trebuie îmbunătăţite metodele de intervenţie şi regulamentele interne le Jandarmeriei, ministrul de Interne a arătat că totdeauna se impune o analiză a reglementărilor legale şi îmbunătăţirea acestora.

"Şi este în competenţa parlamentarilor să ne susţină în demersul nostru. Ştiţi bine că avem o iniţiativă depusă în Parlament pe legea de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei, cred că în perioada următoare ar trebui să ne uităm cu atenţie", a adăugat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a fost invitat marţi la audieri, la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor "în vederea lămuririi unor aspecte legate de posibile încălcări ale drepturilor omului la manifestările de protest din data de 10 august 2018"

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO