Carambol pe Autostrada Soarelui dupa un episod de 10 minute de iarna, la mijloc de mai. Un sofer a ajuns la spital

15-05-2014 19:01


Au fost zece minute teribile, joi, pe drumul catre mare. A plouat torential cu gheata, pe cativa kilometri, iar soferii care au intrat fara voie in acest episod de iarna s-au speriat ingrozitor.

Soseaua s-a transformat instantaneu intr-un patinoar pe care masinile alunecau fara niciun control. Cinci s-au ciocnit in derapaj, insa una a zburat intr-un sant. Un barbat ranit in impact a fost transportat de urgenta la spital.

Accidentele au avut loc la kilometrul 44, pe ambele sensuri de mers ale Autostrazii Soarelui. In doar cateva minute, grindina a acoperit integral asfaltul cu un strat de gheata. Soferii au fost surprinsi fenomenul natural si nevoiti sa faca manevre bruste.

Un barbat care se afla la volanul unui camion a franat brusc, iar asta l-a costat. A intrat instantaneu in derapaj. SUV-ul din spate nu a mai apucat sa franeze si a intrat frontal in remorca masinii de mare tonaj. Mai grav este ca a acrosat un alt autoturism, care a ajuns in santul de pe marginea soselei de viteza. Soferul a fost ranit.

Victima a fost preluata de o ambulanta, iar ceilalti conducatori auto au fost condusi la spital pentru teste de alcoolemie. Vinovatii se vor alege cu amenzi contraventionale.

Comisar sef Ceaus Jean, Politia Autostrazi: "Nu au adaptat viteza la conditiile de carosabil acoperit cu gheata".

In cele zece minute de ploaie cu gheata pe A2, cinci autoturisme au fost avariate.

VIDEO PROTVPLUS.RO