Camionul militar care a fost implicat in accident, joi seara, a fost scos din rapa. Starea ranitilor

camion_militar

Camionul militar implicat in accidentul care a avut loc joi seara, in zona localitatii Valea Urdei, din judetul Arges, a fost scos sambata dupa-amiaza din rapa in care se rasturnase si va fi dus intr-o baza a MApN.

Operatiunea a durat circa sase ore, timp in care traficul rutier pe DN73 a fost intrerupt.

Surse locale au declarat pentru News.ro ca vehiculul distrus in urma accidentului a fost scos cu ajutorul a doua macarale de mare tonaj care au fost duse la fata locului inca de vineri, operatiunea fiind coordonata de MApN.

Conform acelorasi surse, camionul este transportat pe un trailer si va fi dus intr-o baza apartinand Ministerului Apararii Nationale.
Traficul pe DN 73 a fost reluat, dupa ce timp de circa sase ore a fost blocat pentru recuperarea camionului cazut in rapa.

In perioada in care traficul a fost blocat pe DN73, autovehiculele au fost redirectionate pe ruta Campulung - DN72A - Targoviste.

Citește și
elicopter
Imagini inedite. Tara unde un elicopter militar a aterizat pe o sosea iar pilotul a cerut indicatii de la un sofer de camion
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a deschis un dosar penal privind accidentul din judetul Arges, in urma caruia trei militari au murit si noua au fost raniti. Toti militarii erau de la Batalionul de Vanatori de munte de la Campulung Muscel.

Conform MApN, cei trei militarid decedati sunt plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Starea ranitilor

MApN a prezentat sambata noi date referitoare la starea de sanatate a celor noua militari raniti in accidentul care a avut loc joi seara in zona loalitatii Valea Urdei, din judetul Arges, precizand ca starea acestora, inclusiv a celui operat vineri dimineata, este buna, ca sunt stabili hemodinamic si ca urmeaza tratament pentru profilaxia durerilor, antibioterapie, profilaxia ulcerului de stres si stabilizarea parametrilor biologici. In functie de evolutia starii de sanatate, va fi decisa inceperea programului de recuperare si a celui de asistenta psihologica de specialitate.

Starea generala de sanatate a celor sase militari din Batalionul 30 Vanatori de Munte, victime ale accidentului rutier care a avut loc, in data de 29 iunie, internati in Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), este buna, pacientii fiind echilibrati hemodinamic si respirator, constienti si cooperanti, orientati temporo-spatial, fara semn de deficit motor, anunta MApN.

Din evaluarea zilnica, clinica si paraclinica, realizata de catre echipa medicala multidisciplinara, constituita din medici specialisti in neurochirurgie; chirurgie toracica; ATI; ortopedie-traumatologie, oftalmologie si imagistica medicala, au rezultat urmatoarele evolutii:

- Pacientului diagnosticat cu: politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor; contuzie torace cu fracturi sternale fara deplasare, traumatism vertebral toraco-lombar cu fracturi tasare T 11, T 12, fara semne neurologice, internat in Sectia Clinica Chirurgie Toracica, i s-a montat un guler cervical dupa examinarea RMN.

"La nivelul ochiului drept, pacientul a dezvoltat un hematom palpebral superior si inferior, fara deviatie strabica la care s-a asociat si o hemoragie subconjunctivala in jumatatea temporala", precizeaza ministerul.

- In cazul pacientului diagnosticat cu: politraumatism prin accident rutier; contuzie toracica usoara; traumatism vertebral cervico-toracic C7, C1; contuzie abdominala; contuzie minora genunchi drept, internat in Sectia Neurochirurgie, examinarea RMN nu a evidentiat traiecte de fractura ci doar "protuzii discale preexistente si modificari inflamatorii in articulatiile sterno-costale in contextul traumatic".

"Fara indicatie neurochirurgicala, in prezent", mentioneaza MApN.

- In cazul pacientului diagnosticat cu: politraumatism prin accident rutier; contuzie severa toracica cu fracturi costale C2, C3, C4, C5 stanga si C10 dreapta, cu revarstat pelural bilateral; traumatism vertebral lombar, cu fractura apofize transverse L2, L3 si L4 deapta si L1 stanga, fara semne neurologice; contuzie abdominala minora, internat in Sectia Neurochirurgie, a fost montat un guler cervical.

- Pacientul diagnosticat cu: politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor nivel I; traumatism sternal minor; fracturi arcuri costale C3 anterior si C4 posterior; fractura luxatie de pumn stang cu fractura epifiza distal radius si stiloida ulnara cu deplasare; fractura maleola tibiala stanga, cu deplasare; plaga intepata fata anterioara 1/3 medie gamba dreapta; plagi escoriate prespinale gamba dreapta, internat in sectia Ortopedie-Traumatologie, a fost operat vineri dimineata, iar starea sa este buna. El se afla sub tratament analgezic, anticoagulant, antibiotic si gastro-protector.

- Un alt pacient diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier; traumantism cranio-cerebral minor; traumatism vertebral cervical C2, contuzie genunchi drept; contuzie minora toraco-abdominala este internat in Sectia Neurochirurgie, la examinarea RM a fost evidnetiat doar "un mic revarsat pleural bilateral si un posibil traiect de fractutura coasta C9 stanga".

- Pacientul diagnosticat cu: politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor; contuzie toraco-pulmonara cu fractura de stern; contuzie minora abdominala; policontuzii genunchi bilateral, internat in Sectia Clinica Chirurgie Toracica are "hemoptizii in cantitate mica, contuzie pulmonara bilateral, leziune micronodulara pulmonara bazala stanga".

In ceea ce priveste starea de sanatate a celor doi militari din Batalionul 30 Vanatori de Munte, internati in Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brasov evolutia este favorabila, acestia fiind constienti, cooperanti, stabili hemodinamic.

Militarul internat in Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Ion Jianu” din Pitesti, internat cu politraumatism, contuzie piramidala nazala; contuzie toracica dreapta; contuzie brat drept si gamba dreapta; fractura de stiloid radiala dreapta; TCC minor fara lateralizare; hematom occipital drept; escoriatie frontala este "constient, orientat temporal si spatial, stabil hemodinamic si respirator, nu prezinta modificari locale la nivelul toraco-abdominal si al membrelor, cu escoriatii in curs de vindecare".

Toti pacientii sunt sub supraveghere medicala, urmand tratament pentru profilaxia durerilor, cortioterapie, antibioterapie, profilaxia ulcerului de stres si stabilizarea parametrilor biologici, fiind evaluati din punct de vedere neurologic, ortopedic si neurochirurgical, in evolutie.

In functie de evolutia starii de sanatate echipa medicala multidisciplinara va decide etapele tratamentului medical si de incepere a programului de recuperare si a celui de asistenta psihologica de specialitate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
ANIMATIE GRAFICA: cum s-a produs accidentul in care trei soldati au murit. Soferul ar fi declarat ca a ramas fara frane
ANIMATIE GRAFICA: cum s-a produs accidentul in care trei soldati au murit. Soferul ar fi declarat ca a ramas fara frane

Pachetul Militar a deschis un dosar penal dupa moartea celor trei membri ai Batalionului 30 "Vanatorii de munte". Militarii, care fusesera si in misiuni in Afganistan, si-au gasit sfarsitul pe drumurile din tara.

Imagini inedite. Tara unde un elicopter militar a aterizat pe o sosea iar pilotul a cerut indicatii de la un sofer de camion
Imagini inedite. Tara unde un elicopter militar a aterizat pe o sosea iar pilotul a cerut indicatii de la un sofer de camion

Imagini incredibile din Kazakhstan. Un elicoper militar a aterizat pe o sosea iar pilotul a coborat pentru a cere unui sofer de camion... indicatii pe unde s-o ia.

Impact devastator in California. Un camion blocat pe sine este facut bucati de un tren. VIDEO
Impact devastator in California. Un camion blocat pe sine este facut bucati de un tren. VIDEO

Un tren care transporta echipament militar a facut bucati un camion care a ramas blocat pe sine, in apropiere de localitatea Chowchilla, din statul american California.

Accident cu repetitie! Un camion al Armatei a omorat un om, pe DN1A!
Accident cu repetitie! Un camion al Armatei a omorat un om, pe DN1A!

Infioratoare coincidenta pe Drumul National 1A, exact in locul in care marti, un camion militar s-a rasturnat. Un alt vehicul de mare tonaj al Armatei, scapat de sub control, a facut prapad. 

 

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.