Trupul unui copil, găsit pe un câmp. Se bănuiește că ar fi Sebastian, băiatul din Arad dispărut la începutul anului

Dată publicare: 03-04-2021 15:35
Dată actualizare: 04-04-2021 09:39


Trupul neînsuflețit al unui copil a fost găsit pe un câmp dintr-o localitate din Arad.

Primele date arată că ar fi vorba despre Sebastian, băiatul de șapte ani dispărut la începutul anului și căutat cu disperare săptămâni în șir de rude, polițiști, jandarmi și voluntari. Dar fără rezultat.

Vestea că pe un câmp, la câţiva kilometri de casa lui Sebastian, a fost găsit trupul fără viaţă al unui copil i-a cutremurat pe apropiaţii băiatului dispărut de aproape trei luni. Câinele unui cioban a dat peste rămăşiţele umane.

În locul în care a fost făcută macabra descoperire obişnuia să se joace Sebastian, iar zona a fost periată de autorităţi şi de rude încă din ziua în care s-a dat alarma.

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: „A fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală în vederea autopsiei şi stabilirea identităţii.”

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, se merge pe ipoteza că victima este Sebastian, dar o concluzie va fi trasă după ce va fi primit rezultatul necropsiei.

Sebi a fost văzut pentru ultima oară în viaţa la începutul lunii ianuarie, când, împreună cu alţi copii şi cu un localnic, a mers la o stână din apropiere.

Cum a dispărut Sebastian Corbei

 

 

Sebastian Corbei a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19,00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă.

Pe parcursul unei luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului, au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

În ultima săptămână a căutărilor, oprite în 9 februarie, forţele din judeţul Arad au fost sprijinite de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în zonă un laborator criminalistic mobil.

Tags: cadabru, vanatori, arad,


VIDEO PROTVPLUS.RO