Bulgarii ataca bancomatele din Bucuresti. Politistii au prins in flagrant trei cetateni de la sud de Dunare

25-05-2015 14:58


Daca romanii fura din ATM-urile din alte tari, pe cele de la noi le sparg vecinii bulgari.

Procurori DIICOT si ofiteri de politie judiciara au surprins trei cetateni bulgari in timp ce montau/demontau mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) impreuna cu datele continute de acestea de la trei ATM-uri apartinand unor banci din Bucuresti.

Cei trei bulgari au fost prinsi de politisti cand ridicau aparatura pentru copierea cardurilor de pe unul dintre bancomatele vizate. La perchezitie s-au gasit mai multe guri de lup si camere video care erau montate pe ATM-uri si inregistrau datele cardurilor introduse in el si pin-ul format de client.

Dispozitivele de copiere a datelor de pe card si de inregistrare a codurilor pin au fost montate la trei bancomate, toate din zone aglomerate ale capitalei. Dupa ce furau datele de pe card, suspectii fabricau carduri contrafacute si reuseau sa retraga diverse sume de bani din conturile pagubitilor.

Bulgarii munceau sambata si duminica in Romania. Montau aparatele vineri noaptea si le demontau duminica seara, pline de informatii dupa care paraseau tara. Banii erau scosi din conturile romanesti de la ATM-urile din America de Nord sau de Sud. Ar fi fost simplu de oprit furtul daca bancile, explica politistii de la crima orgazniata, ar fi luat un minim de masuri preventive.

Cei mai multi romani au fost pagubiti si pentru ca nu si-au protejat pinul cu mana, atunci cand l-au tastat la ATM. Fara aceasta informatie pretioasa, hotul nu ar fi putut scoate banii. De la inceputul acestui an, anchetatorii au reusit sa prinda 6 grupari de infractori bulgari care actionau in Romania.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO