Incidența Covid în București, 30 septembrie. Rata de infectare a ajuns la 6,64

Ultima actualizare: 30-09-2021 11:11
Coronavirus
stirioficiale.ro

Bucureștiul a ajuns, joi, 30 septembrie, la o incidență de 6,64 la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti. Potrivit reglementărilor în vigoare, ar trebui impuse mai multe restricții.

Miercuri, 29 septembrie, incidența a fost de 6,33 la mia de locuitori.

Teoretic, în București ar trebui să se închidă restaurantele, sălile de sport ori de spectacol, iar în weekend s-ar circula după ora 20, doar cu declarație pe proprie răspundere sau cu certificat de vaccinare.

Practic însă, autoritățile locale au 48 de ore la dispoziție să ia o decizie din momentul în care incidența a ajuns la 6, fapt care s-a întâmplat miercuri.

Premierul Florin Cîțu își dorește ca în acest interval să mai elimine din restricții, cel puțin pentru românii vaccinați.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a declarat că nu va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) joi, deoarece aşteaptă modificarea legislaţiei.

"Aşteptăm cu interes modificarea legislaţiei. Va trebui să ţinem cont de toate lucrurile nou aduse", a spus, joi, Antonela Ghiţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO