Biserica Sfântului Mormânt a fost deschisă publicului pentru Floriile Catolice. Slujbă restrânsă la Vatican

Dată publicare: 28-03-2021 19:06
Dată actualizare: 28-03-2021 19:48


Spre deosebire de anul trecut, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice.

 

După ce mai bine de jumătate din populaţia Israelului a primit două doze de vaccin, restricţiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus au fost relaxate, pentru a permite desfășurarea unor adunări limitate. În schimb, la Vatican, Papa Francisc a oficiat liturghia doar în interiorul Bazilicii San Pietro, în fața unui grup restrâns de credincioși.

La Vatican, Piața Bazilicii San Pietro nu a mai fost plină ca altădată, în duminica Floriilor catolice.

Papa Francisc a oficiat liturghia în interiorul impunătoarei bazilici. Însă în fața a doar 120 de credincioși, așezați la distanță unii de alții. Cu toții au purtat măști de protecție sanitară, la fel - cardinalii participanți la procesiune.

Papa Francisc: „Pentru a doua oară trăim (Săptămâna Sfântă, n.r.) în contextul pandemiei. Anul trecut eram șocați, anul acesta ne pune la încercare mai mult”.

Italia rămâne țara europeană cea mai afectată de la izbucnirea pandemiei - cu peste 107.000 de vieți pierdute din cauza Covid-19 și peste 3,5 milioane de infectări confirmate

Jumătate dintre regiunile Italiei au reintrat în carantină la jumătatea lunii martie, după ridicarea unui nou val al pandemiei, care a fost pus pe seama răspândirii recentelor mutații ale virusului, mult mai contagioase. Este din nou în lockdown și regiunea Lazio, unde se află Roma și Vaticanul.

Clerici romano-catolici și credincioși au sărbătorit Floriile și la Biserica Sfântului Mormânt. Patriarhul latin al Ierusalimului le-a împărțit ramuri de palmier, înainte de a-i conduce într-o procesiune în jurul bisericii aflate pe locul unde, potrivit tradiției, a fost depus trupul Mântuitorului, după răstignire, în Vinerea Mare, înaintea Învierii din Duminica Paștelui.

De asemenea, în orașul sfânt, ceremoniile de Florii au fost restrânse, inclusiv cea de pe Muntele măslinilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO