O femeie din Galați, a 16-a victimă a gripei în România


Ultimul update: Miercuri 05 Februarie 2020 16:03
Data publicarii: Miercuri 05 Februarie 2020 15:21
Categorie: Stiri actuale
Bărbatul de 43 de ani din Sibiu răpus de gripă era nevaccinat

O femeie de 82 de ani din judeţul Galaţi a murit din cauza gripei, acesta fiind cel de-al 16-lea deces cauzat de gripă confirmat în acest sezon. Bătrâna avea mai multe afecţiuni cronice şi nu era vaccinată anti-gripal.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, miercuri, că o femeie în vârstă de 82 de ani, din judeţul Galaţi, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 2 februarie.

Acesta este al 16-lea deces cauzat de gripă în acest sezon, transmite News.ro.

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, femeia nu era vaccinată împotriva gripei şi avea multiple afecţiuni cronice.

În judeţul Galaţi, acesta este primul deces cauzat de gripă în acest sezon, fiind confirmate alte cinci cazuri. Este vorba despre doi bărbaţi de 33 şi 45 ani, ambii cu gripă cu virus A, o fetiţă de o lună, un elev de opt ani şi o femeie de 31 ani, cu virus gripal de tip B.

În ceea ce priveşte stocurile de vaccin antigripal, de la debutul sezonului rece, în judeţul Galaţi au ajuns, în cinci tranşe, aproape 50.000 de doze, în stoc mai fiind circa 1.450 de doze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO