Basescu: "Oricat si-ar dori unii, nu am perspectiva sa ajung in arest". Ce a declarat despre cazul Elenei Udrea


Ultimul update: Duminica 15 Martie 2015 07:05
Data publicarii: Joi 12 Martie 2015 18:24
Categorie: Stiri actuale
Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca, oricat si-ar dori unii, el "nu are perspectiva" sa ajunga in arest, pentru ca nu exista o persoana in Romania care "sa probeze" ca i-a dat "un leu".

Basescu a fost intrebat despre faptul ca Elena Udrea, aflata in arestul preventiv, ar fi urmat sa fie dusa la un control medical, impotriva vointei sale, dupa cum a sustinut "echipa de comunicare" a lui Udrea, situatie infirmata ulterior de oficiali ai Politiei Capitalei.

"Eu nu stiu care sunt regulile la arest si apropo de asta, oricat si-ar dori unii, nu am perspectiva sa ajung acolo pentru simplul motiv ca nu exista un om in Romania, care sa poata spune ca mi-a dat un leu. Bun, acum pot sa spuna multi, dar trebuie sa si poata sa si probeze. Deci, nu am emotii din acest punct de vederea", a sustinut Basescu.

El si-a aratat din nou convingerea ca "justitia va fi corecta cu Elena Udrea".

"Ce va pot spune eu, insa, este ca imi mentin punctul de vedere, am convingerea ca justitia va fi corecta in cazul Elenei Udrea si in acelasi timp am convingerea ca delatiunile unora din fostii ei subordonati nu vor putea fi probate, pentru ca Elena Udrea nu-i omul caruia sa-i duci in birou o traista cu bani sa plece cu ea acasa. Asta merge la cei care n-o cunosc", a afirmat Basescu.

"In mod categoric Elena Udrea si eu suntem doua tinte in miscare pentru televiziunea batranului turnator Felix, precum si pentru televiziunea tanarului turnator Ghita", a sustinut Basescu.

El a fost intrebat daca se simte tinta si pentru DNA.

"Nu pot sa cred ca institutiile statului isi fac neaparat tinte, sau tinta din mine. Sigur ca orice om este obligat sa dea explicatii in fata institutiilor statului", a raspuns fostul presedinte.

Basescu, despre situatia locativa

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca premierul Ponta "nu vrea sa-si bata joc doar" de el, ca fost sef de stat, ci si de presedintele in functie, referindu-se astfel la actuala sa situatie locativa.

"Hai s-o lamurim si pe asta! Eu am rugat guvernul sa gaseasca o solutie, pentru ca mi-e jena de Iohannis! El are dreptul sa intre in acea vila. Am fost de acord inclusiv cu o solutie fie provizorie, ieri nu a fost de acord Guvernul. Parerea mea este ca Ponta nu vrea sa-si bata joc numai de mine, ci si de presedintele in functie. Ma rog, e aprecierea lui", a spus Basescu, dupa ce a venit din nou la sediul PMP, pentru o intalnire cu liderii formatiunii.

Guvernul a decis sa modifice cadrul legal prin introducerea unui articol care permite fostului presedinte Traian Basescu sa primeasca o locuinta provizorie pana cand vila care i-a fost acordata ca resedinta va fi renovata, dar procedura va fi reglementata prin intermediul Parlamentului, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota.

Urmare a acestei modificari si dupa ce ii va fi repartizata locuinta provizorie, Basescu va trebuie sa paraseasca vila Lac 3.

In urma cu o luna, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, sa ii fie atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta.

Imobilul necesita insa unele reparatii si lucrari de renovare, care inca sunt in executare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO