Baroul Bucuresti a dat verdictul in cazul lui Adrian Nastase. Fostul premier poate ramane avocat

Dată publicare: 21-10-2013 15:33
Dată actualizare: 24-10-2013 06:52


Consiliul Baroului Bucuresti a decis, luni, ca Adrian Nastase poate ramane avocat, apreciind ca faptele care au stat la baza condamnarii fostului premier nu au afectat calitatea de avocat.

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a spus ca, luni, in sedinta Consiliului, s-a luat hotararea completarea motivatiei hotararii de mentinere pe tabloul avocatilor a lui Adrian Nastase.

"Completarea este in urmatorul sens, si anume: au fost aduse argumente ca faptele care au stat la baza condamnarii avocatului Adrian Nastase nu au afectat profesia de avocat", a precizat Iordachescu.

Comisia formata din consilieri ai Baroului a analizat motivarea retinuta de Consiliu atunci cand acesta a decis mentinerea fostului premier in organizatia profesionala.

Comisia nu a analizat in acest raport motivarea hotararii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a lui Adrian Nastase, ci motivele date de Consiliul Baroului in decizia de mentinere a fostului premier in profesia de avocat.

Consiliul Baroului a trebuit sa se pronunte din nou in cazul excluderii ui Nastase, pentru ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a considerat drept nesatisfacatoare motivele ce au stat la baza primei decizii si a cerut revizuirea acesteia.

Adrian Nastase a fost invitat la sedinta din 7 octombrie pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat.

Fostul premier nu s-a prezentat, intrucat a fost prezent la instanta suprema, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul "Zambaccian".

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a declarat, in 27 august, ca Adrian Nastase este suspendat din profesia de avocat din 2012, dupa ce a formulat o solicitare in acest sens.


VIDEO PROTVPLUS.RO