Bărbatul care a ucis un polițist în Timiș avea 2 gloanțe în corp. Ce au găsit trupele speciale asupra lui

×
Codul embed a fost copiat

Individul care l-a ucis pe poliţistul din Timiş a fost capturat mari dimineaţă. Luptătorii SIAS l-au prins la câţiva kilometri de locul crimei, în casa în care şi cu o zi în urmă au găsit pete de sânge.

Individul este acum la spital, pentru că a fost operat, și este păzit în permanenţă.

Lepa Marcel Ionel a fost capturat în zori, la 11 kilometri de locul crimei, în localitatea Remetea Mare, din Timiş.

Se ascundea în casa unui cunoscut, care în acel moment nu era locuită. Cel mai probabil, în timpul nopţii s-a ascuns în alt loc şi a revenit acolo dimineață, spun anchetatorii.

Trupele speciale au descoperit asupra lui şi pistolul cu care se presupune că l-a ucis pe agentul de poliţie - o armă de calibru 7,65. Precum şi alte 6 gloanţe ascunse într-o borsetă.

Citește și
lepa
Ce a apărut pe pagina de Facebook a MAI după prinderea recidivistului din Timiş
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Proprietarul casei spune că a anunţat poliţia, când l-a văzut pe fugar ascuns sub o masă.

"- L-am găsit pe suspect la mine în locuinţă, în casă, şi am anunţat ulterior organele de poliţie.
- Locuia de mult? Vă ştiaţi?
- De ceva timp, da.
- Ţi-ar fi zis că ar fi omorât sau ceva?
- Nu, nu, am aflat de pe internet.
- Te-ai trezit cu el aici?
- Da, m-am trezit cu el aici, după o zi de anchetă."

Atins de două gloanţe, în schimbul de focuri de duminică, în care a fost omorât agentul de poliţie, individul a fost transportat la spital municipal din Timisoare unde a fost operat.

Răzvan Burlacu, medic chirurg Spitalul Municipal Timișoara: "O stare stabilă, aş putea spune. Cele două proiectile care au fost în corpul pacientului, nu au afectat vase, nervi sau o-au periclitat viaţa."

Suspectul va rămâne internat în spital, sub pază, pentru cel puţin două zile, apoi va ajunge în faţa instanţei.

Cât timp va sta în spital, Ionel Lepa va fi singur în salon, supravegehat permanent de poliţişti.

Două gloanţe au extras medicii din braţul individului, răni provocate cel mai probabil duminică, atunci când a fugit de poliţişti. Imediat ce se va putea, el va fi audiat. Oricum, procurorii au anunţat deja că vor cere închisoare pe viaţă. Lepa a fost prins în jurul orei 5 dimineaţa, în casa unui cunoscut. Zona era monitorizată de forţele de ordine, pentru că se bănuia că se va întoarce acolo. După capturarea bărbatului, poliţiştii au rămas la faţa locului, pentru că trebuie refăcut, pas cu pas, traseul lui din ultimele 40 de ore. Se verifică evident şi dacă cineva l-a ajutat în tot acest timp.

Pe de altă parte, o dată cu acest caz, au ieşit la iveală problemele de logistică din Poliţia Romană. Sindicaliştii din poliţie vorbesc despre absenţa vestelor antiglonţ şi despre faptul că poliţiştii au arme învechite. De altfel, este începută o anchetă care vizează modul în care s-a acţionat duminică şi dacă s-au respectat procedurile. Atunci, patru poliţişti au fost trimişi să îl prindă pe individul care avea o condamnare pentru tâlhărie. Unul dintre ei a fost împuşcat mortal, şi un altul rănit. Niciunul nu avea vestă antiglonţ.

Poliţistul omorât avea 43 de ani şi era tatăl a doi copii. Era agent şef principal şi intenţiona să iasă la pensie peste doi ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Bărbatul care a ucis un polițist din Timiș a fost prins. Unde se ascunsese
Bărbatul care a ucis un polițist din Timiș a fost prins. Unde se ascunsese

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a ucis un polițist, duminică, a fost prins pe raza localității  Remetea Mare, din județul Timiș.

Ce a apărut pe pagina de Facebook a MAI după prinderea recidivistului din Timiş
Ce a apărut pe pagina de Facebook a MAI după prinderea recidivistului din Timiş

MAI a publicat pe Facebook un mesaj despre prinderea recidivistului din Timiș care a ucis un poliţist cu două focuri de armă.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.