Avocatul care, baut fiind, a provocat un accident cu un mort si patru raniti, arestat. Cum a fost filmat inainte de tragedie

Ultima actualizare: 27-03-2017 07:18

 Avocatul care a produs teribilulul accident de circulatie de la Iasi, in care a murit un sofer nevinovat si au fost raniti alti patru oameni, a fost arestat vineri.

 O camera de supraveghere din restaurantul unde el a petrecut inainte de accident, impreuna cu iubita lui, a surprins momentul in care cei doi parasesc localul si se clatina evident inainte de a urca in masina. Aparatorul avocatului sustine ca el ar fi atipit cu piciorul pe acceleratie. A izbit in mare viteza o alta masina si a facut dezastru.

In imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localul unde avocatul a petrecut inainte de accident, se vede cum barbatul iese impreuna cu prietena lui. Cei doi par ca ezita sa urce in masina, insa este clar ca amandoi au consumat bauturi alcoolice pentru ca se sprijina reciproc. Dupa ce se gandeste un pic, tanarul a luat decizia fatala, de a sui la volanul autoturismului sau, in loc sa caute un taxi.

Tanara il urmeaza fara sa se impotriveasca. Barbatul ar fi baut, spun martorii din restaurant, cel putin 5 pahare de vin in seara aceea. Seful sau l-a aparat astazi in instanta.

Liviu Bran, avocat: "Nu-si aminteste momentul cand a iesit din restaurant si in acelasi timp ce s-a intamplat ulterior. I s-a rupt practic filmul. A baut 5-6 pahare de vin sprit, insa el nu este obisnuit cu bautura si de acolo alcoolemia. L-am intrebat cum a ajuns la viteza asta? a spus ca nu-si explica ca el nu merge cu viteza mare, probabil ca a adormit la volan"

Avocatul, care a ucis cu masina un om nevinovat si a ranit alti patru, a fost arestat pentru 30 de zile. A cantarit foarte mult si faptul ca soferul a gonit nebuneste, cu peste 150 de km pe ora. A izbit ca o ghiulea o masina oprita la semafor, care a ricosat intr-un taximetru.

Tanara de 26 de ani, pasagera in autoturismul lovit din spate, a fost dusa in coma la spital, si este acum in moarte cerebrala.

Prof. dr. Diana Cimpoesu, sef UPU Spitalul Sfantul Spiridon Iasi: "Pacienta este in stare extrem de critica, electroencefalograma efectuata in cursul serii arata ca nu este activitate cerebrala, este o encefalograma cu traseu plat, exista activitate cardiaca. Starea este extrem de grava cu un progostic extrem de rezervat."

Trupul iubitului ei a fost deja depus la o capela din oras. Barbatul a pierit pe loc in impactul extrem de puternic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO