Avalanșa din Cheile Tișiței ar fi fost provocată de două cutremure. O turistă din Capitală a murit

Dată publicare: 03-03-2018 13:12
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Surprinsă de o avalanşă îngrozitoare formată la prânz în Munţii Vrancei, o femeie din București și-a pierdut viața. Pornise în expediţie în Parcul Natural Putna, alături de mai multe persoane.

Două dintre ele au fost luate de avalanşă, dar au fost salvate. Specialiştii iau în calcul şi ipoteza ca două cutremure produse sâmbătă dimineață să fi influenţat această masivă cădere de zapadă.

Femeia de 36 de ani a plecat din Capitală împreună cu prietenii, într-o expediţie de o zi în munţi. Au luat la pas Cheile Tișiței, din Parcul Natural Putna.

Însă au ales un traseu greu accesibil în perioada de iarnă. Au apucat să urce aproximativ 700 de metri, până când a început o avalanşă. Trei persoane au fost luate cu forţa de zăpadă grea şi purtate sute de metri. Două dintre ele au fost găsite şi salvate la timp, dar turista din Bucureşti nu a avut acelaşi noroc.

Sâmbătă dimineață, la ora 1:22, în Vrancea, a fost un cutremur de 3,7 pe Richter, la o adâncime de 140 de kilometri. Iar un altul, de 2,7 pe Richter, s-a produs în această dimineaţă, la 9 şi 1 minut. Specialiştii încearcă să stabilească dacă aceste cutremure au influenţat în vreun fel avalanşa produsă în Munţii Vrancei.

O altă avalanşă s-a produs în Munţii Făgăraş, iar zăpada s-a scurs până pe Drumul Naţional 7C şi a blocat ambele sensuri de mers. Din fericire, nu au existat victime.

În timp ce drumarii curăţau zona, au avut loc alte 3 căderi masive de zăpadă. Un excavator a fost acoperit de nămeţi, dar şoferul nu a păţit nimic.

Muncitorii s-au chinuit câteva ore ca să elibereze drumul. Jandarmii montani le transmit turiştilor să circule cu maşinile echipate corespunzător, cu lanţuri, sare, nisip şi lopata.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO