Autovehicul spulberat de o locomotiva in Vaslui. Soferul a scapat, miraculos, cu viata in urma accidentului

Ultima actualizare: 27-02-2015 07:02

Un barbat de 52 de ani, din Vaslui, a scapat cu zile, dupa ce duba pe care o conducea a fost izbita in plin de un tren.

Nimeni nu intelege imprudenta soferului, care, odata ajuns la calea ferata, nu a respectat semnalul rosu ce avertizeaza venirea trenului.

Barbatul a fost scos in viata dintre fiare, insa starea lui este grava. Pentru ca in momentul accidentului omul se afla in masina de serviciu si mergea la munca, inspectorii ITM au inceput si ei o ancheta.

Accidentul a avut loc la o cale ferata de la intrarea in Vaslui. Barbatul, maistru la firma de salubrizare din oras, cunostea foarte bine zona si nimeni nu intelege de ce nu a oprit cand a ajuns la calea ferata, mai ales ca este semnalizata.

"Am vazut ca venea de acolo si am crezut ca opreste. Nu avea viteza, nu avea nimic. Cand am vazut locomotiva acolo, zic 'gata' si m-am intors cu spatele", povesteste un martor.

Martorii sustin ca, in momentul impactului, semnalele acustice si luminoase functionau, ceea ce inseamna ca intreaga responsabilitate pentru ce s-a intamplat apartine soferului. Trenul a lovit din plin autoutilitara, care s-a rasturnat pe marginea drumului.

Numai o minune a facut ca soferul sa scape cu zile din teribilul impact. Pompierii au muncit minute in sir la descarcerarea lui si un echipaj SMURD l-a transportat de urgenta la spital.

Dr. Carmena Piseru, sef UPU Vaslui: "A fost adus un pacient de 52 ani, cu politaumatism prin accident rutier. Starea pacientului este grava."

Pentru ca in zona s-au produs foarte multe accidente de acest fel, localnicii au propus autoritatilor montarea unor bariere care sa-i blocheze pe inconstienti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO