Autoritățile încă nu au elaborat normele pentru deschiderea plajelor

Ultima actualizare: 29-05-2020 20:25

Vestea că se redeschid plajele și terasele a pornit motoarele și pe litoral. În timp ce așteaptă lămuriri de la autorități, administratorii caută personal.

În comunicatul emis de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la plajă ai voie doar dacă vii pe șezlong. Administratorii plajelor spun că nu le vor permite tuturor turiștilor să rezerve și să închirieze astfel de șezlonguri în situația în care nu au propriul prosop.

Nu se știe însă dacă vom avea și saltele pentru că nu există nici un act normative în acest sens, administratorii nu știu dacă pot să închirieze și saltele, dacă trebuie să le dezinfecteze.

În ceea ce privește plajele publice, autoritățile nu au luat nici o decizie concretă, spun doar că ar trebui respectată cel puțin distanțarea socială.

În urmă cu scurt timp, premierul Ludovic Orban a venit cu câteva lămuriri referitoare la plaja din zona publică.

Ludovic Orban: ”În hotărârea de Guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, am specificat că pe plajele amenajate se poate sta pe șezlong, dar vom face o revenire pentru ca oamenii care nu au posibilități financiare să poată să vină la plajă doar cu prosopul”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO