Carmen Adamescu, reținută în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 mil. euro


Ultimul update: Miercuri 14 Noiembrie 2018 13:29
Data publicarii: Miercuri 10 Octombrie 2018 09:35
Categorie: Stiri actuale

Numele lui Dan Adamescu, omul de afaceri care a murit anul trecut, este în centrul unui nou scandal răsunător. De data aceasta, fosta lui soţie, Carmen Adamescu, a fost reținută într-un dosar de delapidare şi evaziune fiscală.

Principala moştenitoare a unei averi de 800 de milioane de euro, femeia de afaceri trece prin momente complicate.

Anchetatorii suspectează că unele dintre firmele acesteia ar fi cauzat un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Cea vizată de anchetă, Carmen Adamescu, a trecut în ultimii doi ani prin momente dificile. Mai întâi, Alexander Adamescu, a cerut instanței divorțul dintre ea și Dan Adamescu. Cu doi copii majori, miza procesului era mai curând averea de 800 de milioane de euro pe care Carmen Adamescu şi-a disputat-o cu soţul. După moartea acestuia, a luptat împotriva fiului vitreg. 

Fiul lui Dan Adamescu, aflat la Londra, unde încearcă să împiedice extrădarea lui către România, ar fi cel care a făcut denunţul împotriva mamei vitrege. Potrivit tânărului,
Carmen Adamescu ar fi făcut nereguli în actele firmelor pe care le controlează.

Alexander Adamescu a pierdut în prima instanţă procesul în fața autorităţilor române, care au convins britanicii să îl extrădeze. Doar că tânărul om de afaceri a făcut apel, avocaţii acestuia susţinând că "decizia instanţei londoneze este una greşită şi profund nedreaptă".

Averea lui Dan Adamescu se ridică la aproximativ 800 de milioane de euro, din care în conturi ar fi 600 de milioane. Restul sunt acţiuni la societăţi comerciale, cum ar fi hotelul Intercontinental, magazinul Unirea, clădirea în care a funcţionat hotelul Modern şi care este acum centru de afaceri, dar şi o vilă impresionantă în Primăverii.

O parte din avere a fost însă pusă sub sechestru de procurorii DNA în dosarul în care Adamescu fusese trimis în judecată pentru acuzaţia că ar fi devalizat compania de asigurări ASTRA.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO