Aproape 1.000 de blocuri din București rămân fără apă caldă în perioada următoare. Care sunt sectoarele afectate

apa calda
Shutterstock

Aproape 1.000 de blocuri din sectoarele 2,3,4,5,6 rămân fără apă caldă în perioada următoare, ca urmare a unor lucrări de înlocuire, modernizare, reparaţii la reţeaua de termoficare.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare şi de reparaţii pe conductele reţelei termice, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 din Capitală.

Vor fi realizate următoarele intervenţii:

1. Reţeaua termică primară - conductă Dn 400mm, în zona străzii Ion Maiorescu din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 17 puncte termice, respectiv 138 blocuri, până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1980, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.

2. Reţeaua termică primară - conductă Dn 700mm/500mm, pe Şoseaua Ştefan Cel Mare din Sectorul 2. Se vor executa lucrări de modernizare în cadrul proiectului “Reabilitarea reţelei primare de termoficare aferentă Magistralei II Sud – Lot 5 – Obiectiv 5”, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 10 puncte termice, respectiv 90 blocuri până în data de 15 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1978, această porţiune de reţea având peste 45 de ani de funcţionare.

Citește și
Marian Godină și colegii lui i-au prins pe Zoro și iubita lui, suspecții crimei din Vaslui, unde cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o valiză

3. Reţeaua termică primară - conductă Dn 800mm/600mm, în zona intersecţiei Bulevardelor Corneliu Coposu, Mircea Vodă şi Pasajul Mărăşeşti din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 7 puncte termice, respectiv 75 blocuri până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1994, această porţiune de reţea având 30 de ani de funcţionare.

4. Reţeaua termică primară - conductă Dn 500mm, în zona străzii Matei Basarab şi Calea Călăraşilor din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 8 puncte termice, respectiv 65 blocuri din 09 iulie până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1988, această porţiune de reţea având peste 35 de ani de funcţionare.

5. Reţeaua termică primară - conductă Dn 500mm, pe Bulevardul Theodor Pallady din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor prin înlocuirea unui tronson de aproximativ 50 de metri cu conductă cu diametrul de 300 mm, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 7 blocuri în perioada cuprinsă între 04 şi 19 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1973, această porţiune de reţea având peste 50 de ani de funcţionare.

6. Reţeaua termică primară - conductă Dn 800mm, pe strada Luică din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 3 puncte termice, respectiv 64 blocuri, în perioada cuprinsă între 09 şi 11 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1972, această porţiune de reţea având peste 50 de ani de funcţionare.

7. Reţeaua termică primară – conductă Dn 800mm, pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 6 puncte termice, respectiv 65 blocuri până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1987, această porţiune de reţea având aproape 40 de ani de funcţionare.

8. Reţeaua termică primară - conductă Dn 700mm/400mm, pe Calea Rahovei şi pe Şoseaua Alexandriei din Sectorul 5. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 16 puncte termice, respectiv 308 blocuri, până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1987, această porţiune de reţea având aproape 40 de ani de funcţionare.

9. Reţeaua termică primară - conductă Dn 700mm, pe Calea 13 Septembrie din Sectorul 5. Se vor executa lucrări de izolare a unui tronson din Magistrala V Grozăveşti, în cadrul proiectului "Reabilitarea reţelelor de termoficare a Municipiului Bucuresti - Lot 3 - Magistrala V Grozăveşti". Simultan cu lucrările de blindare, se vor executa şi lucrări de reparaţie a conductelor. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către 6 puncte termice, respectiv 102 blocuri până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1984, această porţiune de reţea având 40 de ani de funcţionare.

10. Reţeaua termică primară - conductă Dn 1000mm, pe Bulevardul Timişoara din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, montaj de vane, vane de aerisire, by-pass, până în data de 10 iulie 2024, ora 23.00, fără afectarea clienţilor. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1982, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.

11. Racordul punctelor termice 2/10 şi 3/10 – Grădiniţa 41 - conductă Dn 300mm, în strada Latea Gheorghe din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă, către 2 puncte termice, respectiv 49 de blocuri şi Grădiniţa 41 din 11 iulie, până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.

12. Reţeaua termică primară - conductă Dn 200mm, în strada Cernişoara din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de reparaţie şi înlocuire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 6 blocuri, din 10 iulie până în data de 12 iulie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1966, această porţiune de reţea având aproape 60 de ani de funcţionare.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, iar ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice sunt repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere!”, precizează compania.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai atrăgătoare voleibalistă"
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai atrăgătoare voleibalistă"
Citește și...
Bărbat venit în România, urcat în avion și trimis acasă de autorități. A fost interzis în UE
Bărbat venit în România, urcat în avion și trimis acasă de autorități. A fost interzis în UE

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Columbia a fost escortat de polițiștii de imigrări din Brașov. Acestuia i s-a interzis timp de patru ani să intre pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elveție

Un bărbat de 32 de ani din Iași a murit după ce a muncit în soare. Temperatura corpului urcase la 43,3 grade
Un bărbat de 32 de ani din Iași a murit după ce a muncit în soare. Temperatura corpului urcase la 43,3 grade

Un bărbat de 32 de ani dintr-o localitate din Iași a murit, după ce a muncit în soare, în propria gospodărie.

 

Medvedev: Primirea Ucrainei în NATO este o declarație de război împotriva Rusiei și începutul distrugerii planetare
Medvedev: Primirea Ucrainei în NATO este o declarație de război împotriva Rusiei și începutul distrugerii planetare

Aderarea Ucrainei la NATO reprezintă o declarație de război împotriva Rusiei, crede fostul președinte Dmitri Medvedev. Doar "prudenţa" din partea alianţei nord-atlantice ar putea împiedica distrugerea planetei.

Recomandări
Ce s-ar fi întâmplat dacă Donald Trump ar fi fost asasinat. SUA este la un pas distanță de un război civil
Ce s-ar fi întâmplat dacă Donald Trump ar fi fost asasinat. SUA este la un pas distanță de un război civil

„Ar trebui să fiu mort” - asta a spus Donald Trump după ce a fost victima unei tentative de asasinat.  

Când scăpăm de valul de caniculă. Meteorologii au actualizat avertizările. Urmează vijelii în mare parte din țară. HARTĂ
Când scăpăm de valul de caniculă. Meteorologii au actualizat avertizările. Urmează vijelii în mare parte din țară. HARTĂ

Miercuri, este cod roşu de caniculă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi ce ajung la 42 de grade, dar joi aproape jumătate dintre judeţele ţării scapă de avertizarea de caniculă şi disconfort termic.

Reacția Iranului după acuzațiile privind un presupus complot pentru asasinarea lui Trump. „Recurgem doar la metode legale”
Reacția Iranului după acuzațiile privind un presupus complot pentru asasinarea lui Trump. „Recurgem doar la metode legale”

CNN a relatat, marţi, pe surse, că SUA au primit informaţii despre un complot iranian de ucidere a lui Donald Trump, iar Secret Service sporise deja măsurile de securitate în jurul candidatului republican înainte de tentativa de asasinare de sâmbătă.