Apa Nova depus o plângere la Parchet, în cazul apei contaminate cu clor


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 17:49
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 17:29
Categorie: Stiri actuale
Apa cu clor

Reprezentanţii Apa Nova cer investigarea unei presupuse poluări pe raul Argeş, care i-a făcut să trateze apa potabilă din Bucureşti cu mai mult clor decât de obicei, dar în limita maximă admis de lege, spune distribuitorul de apă.

În replică, ministrul Apelor şi Pădurilor neagă poluarea şi susţine că nivelul de amoniu nu a depăşit până acum nivelul maxim admis. În plus, Apa Nova nu ar fi informat nici până acum în scris despre măsurătorile făcute în zona de captare a apei.

Într-un comunicat oficial, cei de la Apa Nova au solicitat o investigaţie din partea Administraţiei Apelor Române, dar şi a Gărzii de mediu. Mai mult, au făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești și Parchetul de pe lângă Tribunalul Târgoviște pentru contaminarea bazinului hidrografic al râului Argeș.

Apa Nova: „Potrivit datelor existente, există suspiciuni că ar fi avut loc o deversare de substanțe periculoase în râul Argeș. Sunt niște fluctuații de scurtă durată, ce poate semăna cu deversări de anumite substanțe în apă.

Au fost două astfel de fluctuații: un vârf care a durat aproximativ 30 minute, care s-a ridicat la un nivel de 1 mil/l iar după aceea a urmat o pauză cu o scădere sub 0,7mil/l. Apoi au urmat alte 30 de minute când nivelul s-a ridicat la 1,2-1,3 mg/l."

În replică, ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat într-o conferinţă de presă că nu a depistat nicio urmă de poluare după ce a prelevat probe în zona de captare a apei pe 28 ianuarie, cu o zi, două înainte de a fi sesizată problema.

Ioan Deneș, ministerul Apelor și Pădurilor: „Analizele de laborator indicatorul amoniu, valoarea 0.700 mg/l. Limita recomandata 1 mg/l. Limita maximă 1.5 mg/l. Ambele valori comunicate telefonic de apă nova 1.3 mg/l, sunt sub limita maximă admisă.”

„Bucureştenii să ştie de la apele romane ca aceşti parametric s-au încadrat în limitele recomandate. Să nu arunce cu noroi în muncă şi responsabilitatea. Se continua arătatul cu degetul acolo unde nu e cazul."

Ministrul Apelor şi Pădurilor spune că până acum nu a primit nicio notificare în scris de la Apele Române privind valorile lor, aşa că a refuzat să le comenteze. Crede în continuare că există posibilitatea că topirea zăpezilor să fi crescut concentraţia de amoniu din apa raului Argeş.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30