ANIMAȚIE GRAFICĂ. Un autocar cu 72 de pasageri, implicat într-un accident mortal


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 18:45
Categorie: Stiri actuale

Autorităţile au declanşat planul roşu de urgenţă şi au trimis pe teren 10 ambulanţe, după ce drumul către casă al unor români care muncesc în Spania s-a oprit brutal în judeţul Hunedoara.

Autocarul care îi transporta s-a răsturnat, iar o femeie şi-a pierdut viaţa. 32 din cei 72 de oameni aflaţi la bord au fost răniţi.

În timp ce poliţiştii vorbesc despre viteză, martorii spun că vehiculul a scos nişte sunete ciudate.

Cei 70 de români au plecat din Spania acum două zile şi se îndreptau către Râmnicu Vâlcea. La 40 de kilometri de Deva, pe Drumul Naţional 7, aproape de localitatea Tătărăști, în împrejurări încă neclare, şoferul nu a mai controlat vehiculul.

Autocarul a ieşit în viteză de pe şoseaua udă şi s-a răsturnat. Cei mai mulţi dintre pasageri dormeau în acel moment şi s-au trezit aruncaţi unii peste alţii, sub o ploaie de cioburi.

Pasager: „Dormeam şi a venit toată lumea peste mine. Nu puteam să mă ridic."

Pasageră: „Am văzut moartea cu ochii... Voiam să scap vie de acolo, să ajung acasă la copii."

Ca iasă cât mai repede din autocarul făcut praf, oamenii s-au ajutat între ei. Pentru că mulţi aveau răni grave, a fost activat planul roşu de intervenţie şi mai multe ambulanţe şi echipaje de la descarcerare au fost trimise în zonă.

Bogdan Dănăiață, ISU Hunedoara: Au fost preluate 32 de victime şi transportate în unităţile medicale din municipiul Deva, Orăştie şi Hunedoara."

Din păcate, pentru o femeie de 52 de ani drumul s-a oprit aici.

Poliţiştii cred că de vină pentru accident a fost viteza, dar pasagerii vorbesc şi despre alte cauze.

Elena Irinoiu, pasageră: „Autocarul cred că a fost defect de când ne-am ușit în Spania. Mergea foarte tare şi se auzea un zdrăngănit în spate. La motor se auzea ceva."

Robert Bubu, reprezentant firmă de transport: „Potocoalele şi regulamentul societăţii spun că atunci când este o defecţiune, conducătorii auto informează la sediul societăţii despre o problema tehnică şi se decide dacă autocarul poate continua. Eu nu am fost informat cum că ar exista o problemă a maşinii."

Cei care au scăpat teferi au fost duşi la o pensiune din apropiere. Firma de transport a anunţat că le va pune la dispoziție microbuze care să îi ducă la destinaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Momentul șocant în care un șofer lovește în plin un taxi care circula regulamentar
Gestul șocant făcut de un șofer care a provocat un accident cu 4 mașini și 5 victime
O femeie a murit şi 32 au ajuns la spital după ce un autocar s-a răsturnat în Hunedoara
VIDEO PROTVPLUS.RO