ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a murit elevul olimpic din Galați, într-o joacă periculoasă

Ultima actualizare: 25-04-2019 20:15

O tragedie cumplită a umbrit anul acesta olimpiada naţională de matematică, organizată la Hunedoara. Un elev strălucit, din Galaţi, a murit după ce a căzut de la mare înălţime.

Băiatul a fost dus de urgenţă la spital, însă nu a putut fi salvat.

Elev în clasa a VI-a la Colegiul "Vasile Alecsandri" din Galaţi, Matei era pasionat de matematică, iar rezultatele pe care le-a obţinut la şcoală l-au trimis la olimpiada naţională.

Concursul a avut loc marţi, iar miercuri seară s-au afişat rezultatele finale. El a luat medalia de bronz, dar nu a mai apucat să îşi vadă numele pe lista de premianţi.

S-a grăbit să citească rezultatele şi, în momentul în care a ieşit din camera de hotel în care era cazat, împreună cu tatăl lui, dintr-o joacă periculoasă, s-a dezechilibrat şi a căzut peste balastrudă. Practic a plonjat în gol aproape 11 metri.

Băiatul s-a lovit puternic la cap, iar un echipaj de la ambulanţă a fost trimis acolo de urgenţă.

Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Hunedoara: "Era inconştient, prezenta multiple leziuni, echipajul cu asistent de la Ambulanţă Hunedoara a intervenit, l-a stabilizat la faţa locului şi l-a transportat de urgenţă la Hunedoara, acolo a fost investigat suplimentar, a fost indusă comă, intubat."

Doctorii din Hunedoara au decis să îl transporte la spitalul din Timişoara.

Dr. Horia Pleș, sef secție Neurochirurgie: "Avea o lamă de sânge pe cerebral, în emisferul stâng, cu emigrare pe partea dreaptă. Am încercat să facem ceva, s-a intervenit operator. A avut şi contuzie pulmonară."

Într-un final, trupul firav al băiatului a cedat. Accidentul este investigat acum de poliţişti. S-a deschis un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări în rem, cu privire la comiterea faptei de ucidere din culpă.

Joi, festivitatea de premiere a olimpicilor la matematică s-a ţinut la Hunedoara fără Matei.

Medalia lui de bronz a rămas deocamdată la Societatea Ştiinţifică de Matematică.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO