Angajații MAI implicați în campania de vaccinare vor primi un spor de 1.000 de lei. Ce se scade din el

Ultima actualizare: 15-01-2021 17:08
vaccin vaccinare
Shutterstock

Personalul MAI implicat în activitățile de vaccinare ar putea primi un spor de 1.000 de lei brut. 35.000 de persoane ar urma să beneficieze de bani în plus, a anunțat președintele Europol, Cosmin Andreica.

 

Reprezentantul sindicatului Europol afirmă că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că susţine includerea unui amendament în proiectul de Ordonanţa de Urgenţă promovat de Ministerul Sănătăţii privind stimularea personalului medical de a participa la activităţile de vaccinare.

Prin amendament, personalul MAI implicat în lupta împotriva pandemiei de Covid-19 va primi 1.000 de lei brut pe lună. 35.000 de persoane ar fi beneficiarele acestui proiect, iar efortul bugetar va fi de 35 de milioane de lei pe lună.

„Însă în raport cu suma propusă şi momentul acordării (...) nu putem fi de acord că reprezintă o soluţie sau o compensare pentru faptul că s-au îngheţat salariile poliţiştilor", afirmă preşedintele sindicatului, Cosmin Andreica, citat de news.ro.

Sindicatul Europol a avut, joi, o întâlnire cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la care a participat şi ministrul Lucian Bode.

De asemenea, ministrul Bode a precizat că va susţine un amendament la Legea 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, pentru ca urmaşii personalului MAI din reţeaua medicală să beneficieze de pensie de urmaş şi că va mai susţine actualizarea cu rata inflaţiei şi creşterea normei de hrană, măsură de care vor beneficia 32.000 de angajaţi din MAI şi care are un impact de 103 milioane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO