Alte doua persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon de la must. Cei care le-au sarit in ajutor au ajuns la spital

Ultima actualizare: 04-10-2016 07:05

Trei persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon, in timp ce verificau butoaiele cu must din beci. Toate victimele sunt din Bacau.

Sambata au pierit o femeie si ginerele ei, iar alte trei persoane, care au incercat sa ii ajute, au ajuns la spital, dupa ce au fost la un pas sa se intoxice in aceeasi pivnita.

Alti doi barbati, din sate diferite s-au intoxicat vineri seara. Unul dintre ei nu a putut fi salvat. Specialistii le atrag atentia celor care au cules via si fac vin sa fie foarte atenti la acumularile de gaze.

Femeia care a pierit avea 75 de ani si era din Rosiori. A intrat in beci sa verifice mustul. Pentru ca statea de mult timp, ginerele ei de 45 de ani a coborat dupa ea. Au fost de ajuns cateva secunde ca si el sa cada, rapus de monoxidul de carbon.

Au intrat apoi in beci sotia barbatului si inca doi vecini, dar si lor li s-a facut rau. Au fost salvati insa la timp si se afla acum la spital, in afara pericolului.

Tot in Bacau, in alte doua sate, s-au intoxicat doi barbati. Unul dintre ei, in varsta de 58 de ani, din comuna Filipesti, a murit in beci.

Iar un batran de 73 de ani din Saucesti a fost salvat in ultima clipa. Sotia si-a dat seama ca este in pericol si a apucat sa ceara ajutoare. Rudele si vecinii au reusit sa il scoata in viata din beci.

Neculai Randasu – victima: “Deodata eu nu am mai vazut nimic si nu am mai stiut nimic. Noroc ca a venit nora mea la mine si a vazut ca nevasta striga la mine si eu nu mai puteam. S-a dus la vecina si a alarmat toata ulita. Au venit la mine si m-au tras 3 vecini. M-au tras mort. Daca nu venea nimeni eram mort.”

Aurelia Taga, director medical spitalul Bacau: “Partea rea a lucrurilor este ca acest gaz este incolor, inodor si persoana nu isi da seama ca exista o concentratie crescuta intr-o anumita incapere. Primul semn este vertijul.”

Andrei Grecu - purtator de cuvant ISUJ Bacau: "ISU recomanda sa nu puna mustul la fermentat in spatii inchise si sa nu intre in incaperile in care fierbe vinul fara a asigura o ventilatie corespunzatoare si sa anunte pe cineva cand intra intr-o astfel de incapere."

Cel mai simplu mod de a verifica daca exista oxigen in incaperea respectiva este cu ajutorul unei lumanari. In cazul in care flacara se stinge cu siguranta in incaperea respectiva concentratia de oxiogen este scazuta.

Aceste cazuri vin la doar doua zile dupa ce 3 persoane au murit in comuna Sascut din cauza monoxidului de carbon rezultat din fermentatia mustului si alte 2 persoane au suferit intoxicatii cu acest gaz otravitor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!