Allianz-Tiriac: Cele mai multe incidente auto au loc lunea si in februarie

masini noi

Cele mai multe incidente auto la nivelul portofoliului de asigurari auto Allianz-Tiriac au loc in prima zi din saptamana (lunea) si in luna februarie, in timp ce in prima zi de Craciun si prima zi din an se inregistreaza cele mai putine daune.

"Analizele efectuate la nivelul portofoliului de asigurari auto Allianz-Tiriac arata ca, pentru clientii companiei, marti 13 nu pare a fi o zi neaparat nefasta. In prima zi din saptamana (lunea) si in luna februarie au loc cele mai multe incidente auto, peste mediile multianuale. In schimb, cele mai putine incidente auto se inregistreaza in zilele de sarbatoare, respectiv prima zi de Craciun si prima zi din an", se arata intr-un comunicat al Allianz-Tiriac Asigurari.

Potrivit datelor asiguratorului, ziua de marti 13 nu pare a fi cu adevarat una cu ghinion pentru clientii Allianz-Tiriac, un motiv plauzibil fiind comportamentul oarecum diferit al celor superstitiosi, o eventuala prudenta sporita din partea acestora.

"Anul acesta exista o singura zi de marti 13: in luna curenta, august. Persoanele superstitioase vor fi cu siguranta mai atente in aceasta zi, pentru ca, pe de o parte cifra 13 este considerata a fi nefasta, iar in ziua de marti - se spune - sunt trei ceasuri rele. In plus, suntem in anul 2013...", se mai arata in comunicat.

Statisticile privind daunele auto din ultimii trei ani la nivelul portofoliului companiei arata ca numarul dosarelor de daune CASCO si RCA avand ca data de inregistrare a incidentelor una dintre cele sase zile de marti 13 din anii 2010, 2011 si 2012 nu consemneaza deviatii relevante fata de media aferenta tuturor celor 1.096 de zile ale perioadei 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"In trei din aceste zile, numarul de incidente auto a fost mai mare fata de media multianuala situata la circa 300 de dosare de despagubire deschise zilnic de Allianz-Tiriac in contul politelor CASCO si RCA emise de companie, in timp ce, pentru celelalte trei zile de marti 13, numarul incidentelor consemnate a fost inferior mediei amintite", se mai spune in comunicat.

Pentru perioada 2010-2012, cel mai mare numar de dosare de daune avand ca data de accident o zi de marti 13 a fost de 386 (in aprilie 2010), in timp ce numarul minim a fost atins in ziua de marti 13 decembrie 2011, cu 220 dosare de despagubire auto.

"Coincidenta sau nu, pentru portofoliul auto Allianz-Tiriac, media numarului de dosare de despagubire avand ca date de accident zilele de marti 13 este sensibil egala cu media multianuala aferenta tuturor celor 1.096 de zile ale perioadei 2010-2012", se arata in comunicat.

La nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac, luna februarie este cea mai nefasta atat din perspectiva frecventei incidentelor auto, cat si a valorii despagubirilor platite.

In medie, in fiecare zi a lunilor februarie din intervalul 2010-2012 s-au inregistrat cu 20% mai multe incidente auto despagubite de Allianz-Tiriac, comparativ cu media zilnica multianuala. Totodata, valoarea indemnizatiilor aferente incidentelor intamplate in februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13% mai mare decat media zilnica aferenta perioadei 2010-2012.

"Pentru clientii Allianz-Tiriac, statisticile par a indica faptul ca, mai degraba, ziua de luni aduce trei ceasuri rele. In perioada 2010-2013, in fiecare prima zi a saptamanii s-au inregistrat, in medie, aproape 400 de incidente acoperite de polite CASCO si RCA emise de companie. Mai mult decat atat, 11 din primele 13 zile in care s-a inregistrat cel mai mare numar de incidente auto sunt zile de luni", se spune in comunicat.

Data de 15 februarie 2010 se afla pe primul loc in acest clasament, in respectiva zi de luni soferii cu autovehicule asigurate la Allianz-Tiriac inregistrand 837 de incidente auto, pentru care compania de asigurari a platit despagubiri de peste 3 milioane de lei.

"Daca inceputul saptamanii pare a fi mai putin fast pentru clientii Allianz-Tiriac, sfarsitul de saptamana arata mult mai bine. Sambata si duminica se inregistreaza cel mai mic numar de incidente auto zilnice, media aferenta fiecareia dintre aceste zile ale saptamanii situandu-se sub 190", se mentioneaza in comunicat.

Sarbatorile legale sunt zilele in care, in fiecare dintre ultimii trei ani, atat frecventa, dar si severitatea incidentelor auto inregistreaza cele mai scazute niveluri.

Spre exemplu, prima zi de Craciun din 2012 a fost data la care la nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac s-a inregistrat numarul minim de incidente: 50.

In ultimii trei ani, numarul dosarelor de daune CASCO si RCA (cumulat) deschise ca urmare a producerii de accidente in fiecare zi de 25 decembrie si in fiecare zi de 1 ianuarie a fost mai mic de 100.

"Acest lucru inseamna ca in aceste zile de sarbatori legale, la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac se produc de cel putin trei ori mai putine incidente auto decat media zilnica multianuala", se precizeaza in comunicat.

Allianz-Tiriac este al treilea asigurator local dupa nivelul primelor subscrise in 2012, dupa Astra si Omniasig.

La nivelul anului 2012, compania a ocupat prima pozitie in topul asiguratorilor care emit polite CASCO, cu prime de 401,39 milioane de lei, de la 430,96 milioane de lei in urma cu un an.

Pe segmentul RCA, veniturile din subscrieri au atins 174,59 milioane de lei, comparativ cu 153,61 milioane de lei in 2011.

Cel mai mare jucator pe RCA in 2012 a fost Astra, cu subscrieri de 412,47 milioane de lei.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Un studiu al Parlamentului European arată că România este pe ultimul loc din UE în susţinerea sectorului privat prin PNRR
Un studiu al Parlamentului European arată că România este pe ultimul loc din UE în susţinerea sectorului privat prin PNRR

Parlamentul European a vrut transparență în ceea ce privește cheltuirea fondurilor europene și a făcut un studiu să vadă cine sunt primii 100 de mari beneficiari ai PNRR din țările membre.

ANIMAȚIE GRAFICĂ cu accidentul de pe A1, în care șoferul unui BMW a murit străpuns de glisiera parapetului
ANIMAȚIE GRAFICĂ cu accidentul de pe A1, în care șoferul unui BMW a murit străpuns de glisiera parapetului

Un accident înfiorător s-a petrecut pe autostrada A1, între București și Pitești! Un șofer care nu şi-a mai stăpânit maşina pe șoseaua umedă a intrat violent în separatorul de sensuri.

Poșta Română scoate la închiriere sute de spații poziționate în zone centrale. Numai în București sunt peste 25 de imobile
Poșta Română scoate la închiriere sute de spații poziționate în zone centrale. Numai în București sunt peste 25 de imobile

Peste tot în România, Poșta scoate la închiriere sute de spații poziționate în zone centrale. Responsabilii companiei au lansat și un site de specialitate cu întreaga ofertă unde o să găsiţi de la apartamente, la terenuri, și spații comerciale.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.