Alertă de Covid-19 în România. Încă o localitate intră în carantină, din cauza infectărilor

Ultima actualizare: 26-07-2020 15:49
coronavirus

Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020.

Prin acest ordin s-a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare - Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică - începând de astăzi, 26 iulie, ora 19.

Făget devine a 3-a localitate din ţară plasată în carantină, după localităţile Cartojani - Giurgiu şi Gornet - Prahova.

Autoritățile din județul Timiș au cerut ca orașul Făget să intre în carantină, din cauza exploziei a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Solicitarea a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a aprobat intrarea în carantină.

În Făget sunt confirmate, până la această oră, 47 de cazuri de infecție cu Covid-19. Un focar mare este la biserica penticostală din oraș, care are 17 cazuri confirmate.

Pe lângă aceste cazuri, în oraș mai sunt peste 100 de persoane izolate la domiciliu, fiind contacți direcți cu persoanele confirmate.

Din acest motiv, DSP Timiș a trimis o informare cu toate datele la Institutul Național de Sănătate Publică, iar concluzia specialiștilor de acolo a fost că este recomandat ca orașul să intre în carantină.

Cartojani din Giurgiu este prima localitate din România care a intrat în carantină, de când este stare de alertă. În satul cu puţin peste 3.000 de oameni, 32 sunt infectaţi cu coronavirus.

De asemenea, în Gornet, comitetul județean pentru situații de urgență Prahova a votat instituirea carantinei, după ce în ultimele două săptămâni 15 localnici din cei 2300 au fost testați pozitiv cu Covid19.

Brașov, Argeș și București sunt locurile din România unde coronavirusul a atacat nemilos, în ultimele ore.

În fiecare dintre aceste zone, peste 100 de oameni au fost confirmați cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Potrivit legii în vigoare, unde se înregistrează mai mult de trei îmbolnăviri la mia de locuitori se impune carantina zonală.
 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO