Scandal la Spitalul de Urgenta din Braila. Asistent medical, retinut pentru ca ar fi violat o fata de 16 ani. Cum se apara el

Ultima actualizare: 07-09-2015 00:03

Un scandal pe cat de mare, pe atat de stanjenitor, a izbucnit la Spitalul de urgenta din Braila. Totul dupa ce un asistent medical care poza intr-un barbat onorabil a ajuns in arest pentru ca a violat o pacienta in varsta de 16 ani.

Fapta s-a petrecut in urma cu doua luni, insa barbatul nu a fost retinut atunci pentru ca nu au existat suficiente probe. Victima si-a retras plangerea, iar politistii au fost nevoiti sa astepte rezultatele ADN, care au confirmat abia acum agresiunea sexuala, iar barbatul de 58 de ani a fost ridicat de politisti.

Reporter: Ce s-a intamplat in noaptea aceea?
Asistent: Absolut nimic.
Reporter: fetei i-ati facut ceva?
Asistent: Nu.
Reporter: Ati drogat-o? I-ati pus somnifere?
Asistent: Nu i-am pus nimic
Reporter: S-au gasit urme din ADN dumneavoastra pe trupul ei, aveti vreo explicatie?
Asistent: A ramas cand i-am pus branula.

Sefii si colegii asistentului medical sunt bulversati de intorsatura situatiei mai ales ca tanara si-a retras plangerea. Mai mult, tatal ei chiar a depus o scrisoase in care isi cere scuze fata de personalul medical.

Mihail Iugulescu, medic la Spitalul judetean Braila: "Este un eveniment foarte gra. Am dat o directiva, tratamentul pe sectie sa se faca in echipa, sa nu mai patrunda asistent neinsotit de un coleg."

Pe de alta parte, surse din randul anchetatorilor sustin ca procurorii au solicitat o lista cu toate pacientele tinere ingrijite de suspect. Cel mai probabil, procurorii vor sa afle daca este vorba doar de o singura victima sau daca nu cumva au fost si altele.

Maria Cristache, psihiatru: "Compartamentul unui deviant, unei persoane cu tulburari de comportament clar. Asistentii medicali la cel putin doi ani trebuie sa fie evaluati si din punct de vedere psihiatric, ori aici ma tem ca lucrurile nu au stat tocmai cum trebuiau. Este un ins care trebuie evaluat, expertizat, care nu are ce cauta in sistem."

Adolescenta de 16 ani s-a internat la Spitalul din Braila la inceputul lunii iulie cu diagnosticul de apendicita acuta si urma sa fie operata.

La cateva ore dupa ce a ajuns l-a spital, fata si-a sunat tatal si i-a spus ca a fost violata de asistentul de grada, un barbat de 58 de ani. Cazul a fost preluat de politisti, iar victima a fost supusa unui control medico-legal.

Specialistii au constatat ca minora nu mai era virgina de mai mult timp. Pentru ca parintii ei sa nu afle ca isi incepuse viata sexuala, victima si-a schimbat declaratia si le-a spus anchetatorilor ca a inventat violul.

La randul lui, asistentul medical a sustinut ca a nu s-a atins de pacienta. Anchetatorii au cerut insa teste suplimentare, iar acum rezultatele probelor ADN au confirmat violul. Angajatul spitalului a fost retinut. Daca va fi gasit vinovat de judecatori, el risca pana la 12 ani de inchisoare.

Barbatul lucra ca asistent medical de 35 de ani in Spitalul judetean de la Braila.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO