Peste 2.000 de oameni au participat la mitingul PDL. Ungureanu: "Tacerea noastra se opreste aici"

×
Codul embed a fost copiat

PDL a organizat o manifestatie pentru a impiedica anexarea institutiilor statului de catre USL in Piata Revolutiei.

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, joi seara, in Piata Revolutiei, la mitingul anti-USL, majoritatea participantilor fiind imbracati in alb, asa cum a propus fostul premier Razvan Mihai Ungureanu.

Mitingul este autorizat pentru joi, incepand cu ora 18.00, pana la ora 21.30, pentru 5.000 de persoane, din care 2.000 din Bucuresti si 3.000 din provincie, potrivit cererii PDL adresata Primariei Capitalei.

LIVE TEXT DE LA MITINGUL DIN PIATA REVOLUTIEI

UPDATE ORA 20:00 Cinci persoane, trei barbati si doua femei, au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce li s-a facut rau la mitingul PDL din Piata Revolutiei, una dintre paciente fiind transportata la Spitalul Coltea.

Citește și
Traian Basescu - COVER
TRAIAN BASESCU A FOST SUSPENDAT. Momentele cheie din timpul votului si principalele declaratii
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

19:50 Majoritatea celor 2.000 de participanti la mitingul PDL din Bucuresti au plecat din Piata Revolutiei. Cei mai multi au inceput sa plece incepand cu ora 19.15, dupa terminarea discursurilor liderilor PDL.O mare parte a lor, veniti din tara pentru acest miting, au parasit piata cu autocarele care ii adusesera in Capitala.

19:31 Proteste si in tara. Aproximativ 300 de persoane participa, joi seara, in Piata Operei din Timisoara, la un miting organizat de Societatea Timisoara si Societatea "Ariergarda", "pentru apararea statului de drept", in timp ce alte zece persoane au facut o contramanifestatie, scandand impotriva sefului statului.

19:10 Mihai Razvan Ungureanu, la miting: "Bine ati revenit la Bucuresti, acum e timpul sa revenim noi in politica, acum e timpul Pietei Universitatii din nou. E aceasta Romania pe care vi-o doriti si dumneavoastra? E aceasta Romania pe care o dorim copiilor nostril? Suntem pregatiti sa facem tot ce putem pentru a ne lua tara inapoi? Tara noastra arata altfel - nu e o tara a hotiei, nu e o tara in care oricine vrea poate ajunge in Parlament. Aceasta e tara lor, iar ei sunt putin si noi suntem multi. Ajunge presedinte de Senat un om care e platit din buzunarele noastre ca sa mearga la Parlment si n-a fost aproape niciodata acolo. E nevoie sa spun care e numele sau? Sa-l tinem minte pentru ca exact asta nu trebuie sa se intample in Romania noastra. Am ajuns ca Parlamentul Romaniei sa aiba in fruntea sa un om care a facut scoala cu greu. Am o veste proasta pentru dumneavoastra domnule Crin Antonescu: va trebui sa mergeti la serviciu de acum inainte. Are nevoie aceasta tara de un guvern care e condus de cineva care nu stie nici macar cum sa-si adune pagini scrise? Ati auzit vorbindu-se de guvernare in aceste saptamani? I-ati auzit calcandu-ne in picioare, facand zob legile noastre, facand zob democratia. Daca cea mai sfanta lege e zdrobita, cum putem cere cetatenilor sa le respecte? Pe revolta noastra sta caderea lor si va chem alaturi de noi. Sa fim cu totii suparati, tacerea noastra se opreste aici"

ORA 18:57 Monica Macovei, la miting: "Noi trebuie sa fim treji, sa venim, sa ne adunam, sa protestam, sa luptam. Am venit sa-mi apar tara pentru ca mi-e frica, din 3 iulie mi-e frica incontinuu de dictatura, de statul capturat", a spus Macovei, manifestantii strigand "Nu ne este frica! Nu ne este frica daca iesim in strada, daca vorbim si daca protestam in fiecare clipa. (...) Sa nu fim inerti si sa stam la televiziuni si sa criticam din canapea daca vrem peste noapte sa ne trezim tot in democratie. Ponta si-a luat Monitorul Oficial pentru a-l apara pe Voiculescu, care e inculpat penal, care e informator al Securitatii, care e in spatele acestei lovituri de stat sau in frunte, cu steagul in fata. Ponta e un hot si un mincinos. Si nu are onoare. Ranjeste la televiziuni cand il intreaba cum a furat in teza de doctorat si spune ca e ceva politic. (...) A spus ca Guvernul lui va fi cel mai cinstit guvern. A mintit"

ORA 18:48 Cristian Preda, la mitingul PDL: "Vin chiar de la Parlamentul European, acolo sunt deputati din 27 de tari si zilele astea toti au vorbit despre Romania. Am sa va spun in ce termeni au vorbit. Au spus asa: haos, atac la statul de drept, dezordine, rusine, Belarus. Va place? Victor Ponta si Crin Antonescu ne spun ca nu avem o problema cu statul de drept, pentru ca ei ne-au spus cand au inceput guvernarea ca prima lor preocupare nu e Bruxelles-ul, e Moscova. De la Moscova nu se vede o problema cu statul de drept din Romania, de la Bruxelles se vede."

ORA 18:30 Vasile Blaga a declarat la miting: "Aici suntem romani care vom lasa toate orgoliile la o parte si vom construi o alianta politica care sa se opuna blocului de stanga. (...) Suntem oameni care il vom apara pe Traian Basescu la referendum pentru ca avem nevoie de Basescu la Cotroceni pana in 2014 sa apere statul de drept. Aveti incredere ca printre noi se gaseste si viitorul presedinte al Romaniei. Suntem romani care vom apara Romania, care vom apara statul de drept, care vom apara o Romanie democratica."

ORA 18:00
Printre participanti sunt Mihai Razvan Ungureanu, Elena Basescu, lideri PDL, dar si simpli cetateni. Manifestantilor le sunt date tricouri cu chipul lui Crin Antonescu, avant mustata gen Hitler, dar si cu zvastica taiata.

Participanti au steaguri, dar si pancarde cu lozinci precum "Respectam invatamantul romanesc, condamnam impostura si furtul intelectual!", "Ponta demisia", "Apar Curtea Constitutionala", "respect pentru Curtea Constitutionala". "Doamne ocroteste-i pe romani!" se aude cantand in piata.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Crin Antonescu: Sedinta Parlamentului in care se va vota suspendarea lui Basescu: vineri, ora 17
Crin Antonescu: Sedinta Parlamentului in care se va vota suspendarea lui Basescu: vineri, ora 17

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca sedinta plenului reunit pentru dezbaterea si votul asupra cerererii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, "cu tot cu avizul" CC.

TRAIAN BASESCU A FOST SUSPENDAT. Momentele cheie din timpul votului si principalele declaratii
TRAIAN BASESCU A FOST SUSPENDAT. Momentele cheie din timpul votului si principalele declaratii

Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a fost aprobata cu 256 de voturi "pentru", conform rezultatelor anuntate in plenul reunit.

Razbunarea lui Prigoana atinge cote maxime. Afla ce i-a facut surorii lui Bahmu
Razbunarea lui Prigoana atinge cote maxime. Afla ce i-a facut surorii lui Bahmu

Cu fiecare zi care trece de la izbucnirea scandalului din familia sa, Silviu Prigoană ia tot felul de decizii dure.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.